Χορεύοντας την απώλεια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, στο ασυνείδητο και στο συνειδητό. Η Μελίσσα μας αφηγείται με το σώμα της το ταξίδι που διανύει από το βίωμα της απώλειας, τη συνειδητοποίησή της και την αντιμετώπισή της, περνώντας από πέντε στάδια: Το Μαράζωμα, την Πτώση, το Ρίζωμα, την Ανάπτυξη και την Ανθηση. Η απώλεια βιώνεται ως μια βίαιη απομάκρυνση από οτιδήποτε οικείο: από ένα αγαπημένο πρόσωπο, από τον τόπο μας, την οικογένειά μας, με πρωταρχική την αποκόλληση απ’ τη μήτρα της μητέρας μας. Η Μελίσσα στη διάρκεια του ταξιδιού της αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνη και μαζί της συνοδοιπορούν και άλλες γυναίκες που βίωσαν την ίδια πορεία. Η προσωπική της ιστορία συναντά τις ιστορίες άλλων γυναικών, γίνεται ένα μαζί τους και μεταφέρει πολλά διαφορετικά βιώματα.

Μια ηθοποιός – χορεύτρια και μια μουσικός επί σκηνής αφηγούνται την πορεία της γυναίκας μετανάστριας, πρόσφυγα, αλλά και κάθε γυναίκας που έχει βιώσει τη βία και την απώλεια. Αυτή είναι η παράσταση «Heliotopia» που ανεβαίνει στις 16/12 στο θέατρο Πορεία. Η «Heliotopia» είναι ο τόπος του ήλιου, του φωτός, πηγή ζωής και ζεστασιάς. Σκηνοθεσία – χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη. Ζωντανή μουσική – σύνθεση: Κατερίνα Πολέμη. Ερμηνεύει η Ειρήνη Φαναριώτη.

Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή