Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση, με αφορμή την κυκλοφορία του ιστορικού μυθιστορήματος του Στέφανου Δάνδολου «Φλόγα και άνεμος», που πραγματεύεται τον μυθικό έρωτα της μεγάλης ηθοποιού Κυβέλης Ανδριανού με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Στις 8 μ.μ.

– Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μάς ξεναγεί σε ένα ωριαίο ταξίδι (3-4 μ.μ.) γεμάτο μουσικές εκπλήξεις από τον Sun Ra μέχρι τους NIN, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Movement Radio (www.movement.radio), που έρχεται καθημερινά με διαφορετικό πρόγραμμα και υποστηρίζεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

– Το Πρώτο Πρόγραμμα αλλά και η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, καλύπτουν με ζωντανό πρόγραμμα τις αμερικανικές εκλογές. Από τα μεσάνυχτα απόψε έως τις 6 π.μ. ώρα Ελλάδας, στις συχνότητες θα φιλοξενηθούν Ελληνες της ομογένειας που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ.

– Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Milano Design Film Festival, παρουσιάζεται διαδικτυακά το πρώτο μέρος της δράσης «Σχεδιάζοντας τη ζωή στο Διάστημα #1», με την ταινία «16 ηλιοβασιλέματα». Ενας αστροναύτης συνδιαλέγεται με το οραματιστικό έργο του Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί.

– Επίσης στο Μουσείο Βορρέ (Παιανία), στον προαύλιο χώρο θα υπάρχουν συνεχείς προβολές των ταινιών «Cambio» και «Quercus» των Formafantasma, οι οποίες εξερευνούν την εξέλιξη της βιομηχανίας της ξυλείας με την πάροδο του χρόνου, εξετάζοντάς την υπό το πρίσμα της αποικιοκρατίας και του καταναλωτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές και για τις δύο προβολές στο mdffgreece.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή