ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Στο Μουσείο Τέχνης της γενέτειράς του, Βαλτιμόρης, θα δωρίσει τη συλλογή του με έργα τέχνης ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς. Η συλλογή περιλαμβάνει 372 έργα των Αντι Γουόρχολ, Ρόι Λίχτενσταϊν, Σίντι Σέρμαν, Νταϊάν Αρμπους, Σάι Τουόμπλι κ.ά., πολλά από τα οποία ο Γουότερς άρχισε να εκτιμά και κατόπιν να συλλέγει έπειτα από μια επίσκεψη στο ίδρυμα τη δεκαετία του ’50. Συντονισμένο με την προβοκατόρικη στάση του δημιουργού, το μουσείο ανταποδίδει τη δωρεά του μετονομάζοντας δύο τουαλέτες του σε «Τουαλέτες Τζον Γουότερς». 

– Συνεχίζει το ψηφιακό πρόγραμμά του το θέατρο Σταθμός, προσφέροντας δωρεάν δύο παραστάσεις: το «Stand up Tragedy», σε κείμενα και ερμηνεία της Κάτιας Γέρου και σκηνοθεσία του Κυριάκου Κατζουράκη, που θα είναι διαθέσιμο από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη στη διεύθυνση stathmostheatro.gr, καθώς και τους «Μάρτυρες των Αθηνών», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μάνος Καρατζογιάννης και θα προβληθούν τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. μέσω του καναλιού της Περιφέρειας Αττικής στο YouTube.

– Ενα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών για παιδιά και εφήβους βασισμένο στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο περιβάλλον μιας διαδραστικής εφαρμογής (σε παραγωγή της Filippos Petrikkos Webcore Developers και σχεδιασμό της Olsi Milla – Cubinamics), οι νεαροί συμμετέχοντες περιηγούνται στην πόλη της Θήβας και παίρνοντας τον ρόλο της Αντιγόνης καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα επηρεάσουν την ιστορία της. Περισσότερα στο antigonigame.gr.

– Το «Earth Speakr», το διαδραστικό έργο τέχνης του Δανοϊσλανδού καλλιτέχνη Ολαφουρ Ελίασον, που δίνει βήμα σε παιδιά και εφήβους ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του πλανήτη και να ακουστούν από ενηλίκους και φορείς λήψης αποφάσεων, παρουσιάζεται σήμερα στις 11 π.μ. στην εγχώρια εκδοχή του, με τη συμμετοχή εφήβων 13-17 ετών, από τα κανάλια του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Πρεσβείας στο YouTube (Goethe-Institut Athen και Germany in Greece). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή