ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει η Μητροπολιτική Oπερα της Νέας Υόρκης τη δωρεάν αναμετάδοση παλαιότερων παραστάσεών της, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Nightly Opera Streams». Αυτή την εβδομάδα παρουσιάζονται παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τον τωρινό μουσικό διευθυντή της όπερας, Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν. Σήμερα θα προβληθεί η «La Traviata» του Βέρντι, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 2.30 π.μ. ώρα Ελλάδος μέχρι τη 1.30 π.μ. της επομένης. Λεπτομέρειες στο metopera.org.

Χίλια και πλέον έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνοδευόμενα από σχολιασμό ειδικών, είναι πλέον διαδικτυακά προσβάσιμα από το κοινό, μέσα από το πρότζεκτ «Van Gogh Worldwide». Το εγχείρημα της ψηφιοποίησής τους είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια από το Van Gogh Museum στο Aμστερνταμ και συνεχίστηκε με τη συνδρομή και άλλων μουσείων της Ολλανδίας που φιλοξενούν έργα του Ολλανδού, με σκοπό να συμπεριληφθούν ακόμα πιο πολλά στο μέλλον. Περισσότερα στο vangoghworldwide.org.

Με 4.260.000 ευρώ ενισχύονται οι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πολιτιστικοί οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισήγησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Αναλυτικότερα, με 2.300.000 ευρώ ενισχύεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με 700.000 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με 600.000 το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με 230.000 το MOMus, με 200.000 το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώ το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και το Τελλόγλειο Iδρυμα έχουν να λάβουν από 120.000 και 110.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή