ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης και οι εκδόσεις Ευρασία παρουσιάζουν τη σειρά τεσσάρων διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο «Η επινόηση του θεού – Μια ιστορία των μονοθεϊσμών». Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 μ.μ., με θέμα «Ο Γιαχβέ – Η επινόηση του θεού και ο Ιουδαϊσμός», ενώ στις 10, 15 και 17 Δεκεμβρίου ακολουθούν εκείνα για τον χριστιανισμό, τον μουσουλμανισμό και την ενοποίηση του κόσμου από τις μονοθεϊστικές θρησκείες. Τα σεμινάρια κοστίζουν συνολικά 30 ευρώ και θα μεταδίδονται μέσω της πλατφόρμας του πολυχώρου «Πόλις», στη διεύθυνση elearning.polis.edu.gr

Εχοντας στο ενεργητικό του εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο φεστιβάλ «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», αλλά και μουσικές συνεργασίες με θεατρικές παραστάσεις και με συλλόγους ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας παρουσιάζει την Κυριακή, στις 8 μ.μ., μια ζωντανή διαδικτυακή συναυλία, στο πλαίσιο της οποίας θα ερμηνεύσει οργανικές συνθέσεις του στο πιάνο. Λεπτομέρειες και εισιτήρια στο estage.gr.

Μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών που θα μεταδίδονται δωρεάν κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η αρχή γίνεται αύριο στις 7 μ.μ. με τα τσέλα της Ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Κλάιν, Πάχελμπελ και Φορέ, και ολοκληρώνεται με τον «Υμνο για 10 τσέλα, 2 κοντραμπάσα και τύμπανο» του Καρλ Ντάβιντοφ. Περισσότερα στο κανάλι της ΚΟΘ στο YouTube και στη σελίδα της στο Facebook.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, η θεατρική παράσταση «Το τρίτο στεφάνι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα προβληθεί διαδικτυακώς απόψε στις 8.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ., σε μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στο θέατρο Παλλάς υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή