ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιντεοσκοπημένη στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο με ένα σύστημα εννέα καμερών και με την πλοκή της να τοποθετείται σε μια παραμελημένη παιδική χαρά, η θεατρική παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, μετάφραση του Θεόδωρου Στεφανόπουλου και μουσική του Στέφανου Κορκολή, προβάλλεται online στην πλατφόρμα Vimeo, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, έναντι συμβολικού εισιτηρίου. Στους ρόλους του Διονύσου, του Πενθέα και της Αγαύης, οι Γιώργος Κοψιδάς, Στάθης Κόικας και Νίκη Σερέτη. 

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του ιδρύματος και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 7 μ.μ., το βιβλίο του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Εξημέρωση. Νεκρογραφία». Για το βιβλίο, που εντάσσει τη μνήμη, την Ιστορία και το πένθος σε μια παραβολική αφήγηση για το πώς ο λόγος εξημερώνει την πραγματικότητα, θα μιλήσουν ο συγγραφέας, η σκηνοθέτις Γεωργία Μαυραγάνη, ο καθηγητής φιλολογίας Γιώργος Καζαντζίδης και ο προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου, Γιάννης Τσάκωνας. www.patakis.gr.

Το δημοφιλές έργο του Νιλ Σάιμον «Ξυπόλυτοι στο πάρκο», μια ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνιστές ένα νιόπαντρο ζευγάρι που διαπιστώνει ότι το σπίτι των ονείρων του έχει προβλήματα, προβάλλεται διαδικτυακά από την πλατφόρμα viva.gr, σήμερα στις 8 μ.μ., το Σάββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 6 μ.μ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ρέινα Εσκενάζυ και τη μετάφραση ο Αντώνης Γαλέος. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Αργύρης Αγγέλου και Βασιλική Τρουφάκου. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή