ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών διαλέξεων με θέμα την πανδημία, τις οποίες διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence», που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η διάλεξη «Πανδημία: COVID-19 λοίμωξη στην κύηση, τα παιδιά και τους εφήβους» μεταδίδεται σήμερα, στις 7 μ.μ., από την ιστοσελίδα και τα social media του ιδρύματος. Περισσότερα στο snfcc.org/PandemicLectures. 

Συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο οι online «Συναντήσεις της Πέμπτης» που πραγματοποιεί η Ελληνοαμερικανική Ενωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» του Πλάτωνα Ριβέλλη. Ο φωτογράφος και συγγραφέας παρουσιάζει σε κάθε συνάντηση σύγχρονους Ελληνες ομοτέχνους του, μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου». Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Χρήστο Κοψαχείλη και Σπύρο Γιαρμενίτη, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ερωτήσεων από το κοινό. Ωρα έναρξης: 7 μ.μ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο hau.gr.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου των Kraftwerk, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, παρουσιάζει από αύριο στις 7 μ.μ. μια ψηφιακή διάσκεψη και ένα 24ωρο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «50 Years Kraftwerk – Europe Endless». Η διάσκεψη θα διερευνήσει την ιστορία της Ευρώπης μέσα από τους δίσκους των Γερμανών πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ το μουσικό αφιέρωμα θα διατρέξει το έργο τους, σε επιμέλεια προγράμματος από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης Movement Radio και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Λεπτομέρειες στο onassis.org.