ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα για βιολοντσέλο και πιάνο θα παρουσιάσουν από το Μέγαρο Μουσικής αύριο στις 8.30 μ.μ. η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος. Οι δύο σολίστ θα ερμηνεύσουν τη «Σονάτα για φορτεπιάνο και βιολοντσέλο σε σολ ελάσσονα» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, τα «Φανταστικά κομμάτια για κλαρινέτο και πιάνο» του Ρόμπερτ Σούμαν σε μεταγραφή για τσέλο και πιάνο, καθώς και τη «Δεύτερη σονάτα για πιάνο και βιολοντσέλο» του Γκαμπριέλ Φορέ. Το ρεσιτάλ θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook και από το megaron.gr.

Γνωστός για μυθιστορήματα όπως «Η Μαντόνα της Νοτρ Νταμ» (εκδ. Στερέωμα) και «Opus 77» (εκδ. Πλέθρον), αλλά κυρίως αγαπητός στη Γαλλία και στην Ελβετία ως θεατρικός συγγραφέας, ο Αλεξί Ραγκουνιό συνομιλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο, στο πλαίσιο της σειράς ψηφιακών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου «Οι γαλλικές λέξεις». Το κοινό θα μπορεί να στείλει ερωτήσεις μέσω των social media του ινστιτούτου. Περισσότερα στο ifg.gr

Διαθέσιμες μέχρι και αύριο θα είναι οι ταινίες του αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σινεμά και μόδα», που πραγματοποιείται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης online.filmfestival.gr. Προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ «Μαρτάν Μαρτζελά – Με τα δικά του λόγια» του Ράινερ Χόλτσεμερ (2019), «Γουέστγουντ: πανκ, είδωλο, ακτιβίστρια» της Λόρνα Τάκερ (2018) και «Ο Ντιόρ και εγώ» του Φρεντερίκ Τσενγκ (2014). Τις ταινίες συνοδεύουν βιντεοσκοπημένες εισαγωγικές παρουσιάσεις από επαγγελματίες του χώρου της μόδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή