ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο του Βασίλι Γκρόσσμαν «Η κόλαση της Τρεμπλίνκα», την πρώτη καταγεγραμμένη μαρτυρία για στρατόπεδο συγκέντρωσης, παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα στις 6 μ.μ. οι εκδόσεις Αγρα και το βιβλιοπωλείο «Ιανός». Θα μιλήσουν οι Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, συγγραφέας της εισαγωγής και μεταφράστρια του βιβλίου, Οντέτ Βαρών Βασάρ, ιστορικός, και Σάββας Μιχαήλ, συγγραφέας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα των εκδόσεων Αγρα και του βιβλιοπωλείου «Ιανός» στο Facebook και από τον κανάλι του δεύτερου στο YouΤube.

Βασισμένη στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που αποδίδουν δύο διαφορετικές αλλά και ταυτόχρονα παρόμοιες όψεις του έρωτα, η παράσταση «Ονειρο στο κύμα, Ερως Ηρως», που παρουσιάστηκε το 2015 στο θέατρο «Φούρνος» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές μέσω της πλατφόρμας ticketservices.gr. Ερμηνεύει ο Θεμιστοκλής Καρποδίνης. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. 

Την παράσταση «Ο γλάρος» του Αντον Τσέχοφ, σε παραγωγή του Satyricon Theatre της Μόσχας και με τη σκηνοθεσία του Γιούρι Μπουτούσοφ, διαθέτει προς ενοικίαση η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Theatre. Στο πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα έργα του, ο Τσέχοφ δραματοποιεί τις αισθηματικές και καλλιτεχνικές συγκρούσεις των ηρώων του: του συγγραφέα Τριγκόριν, της νεαρής Νίνα, της καταξιωμένης ηθοποιού Αρκάντινα και του ανερχόμενου συγγραφέα γιου της, Τρέπλιεφ. Πρωταγωνιστούν οι Πολίνα Ραϊκίνα, Τιμοφέι Τριμπούντσεφ κ.ά. Η παράσταση συνοδεύεται από αγγλικούς ή ρωσικούς υπότιτλους. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο digitaltheatre.com. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή