ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ενα διαπολιτισμικό «εργαστήριο για τα δικαιώματα του παιδιού», με τίτλο «Παίξε, ρώτα, μάθε», διοργανώνει διαδικτυακά το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σήμερα στις 6.30 μ.μ. Στο εργαστήριο, με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό και ερευνήτρια σε θέματα διαπολιτισμικότητας και πολυγλωσσίας Γιώτα Γάτση, μαθητές και μαθήτριες 8 έως 12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα «Δικαιώματα του παιδιού» καλλιεργώντας διαπολιτισμικές και πολυγλωσσικές δεξιότητες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Πληροφορίες στο 2313-318.689. 

Στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά, Ανοιχτό» του Ιδρύματος Ωνάση και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι νικητές των κινηματογραφικών Βραβείων Ιρις 2020, Σύλλας Τζουμέρκας, Ζαχαρίας Μαυροειδής και Διονύσης Σαμιώτης, επιλέγουν από δύο ελληνικές ταινίες που τους καθόρισαν και ενέπνευσαν το έργο τους, προκειμένου να προβληθούν από σήμερα και για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στο κανάλι του ιδρύματος στο YouΤube. Η εκκίνηση γίνεται με τον σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα, που επιλέγει τον «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη (1966) και την «Εαρινή σύναξι των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη (1999).

Διαθέσιμη για on demand παρακολούθηση είναι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή η παράσταση «Ριχάρδος Β΄» που παρουσιάστηκε την περίοδο 2016-17 στο θέατρο «Ροές», σε σκηνοθεσία Εφης Μπίρμπα. Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η παράσταση επικεντρώνεται «στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά και της απογύμνωσής του από κάθε ματαιότητα, στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται». Ερμηνεύουν οι Αρης Σερβετάλης, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Τουμπακάρη, Νίκος Καμόντος και Αχιλλέας Χαρίσκος. Πληροφορίες και εισιτήρια στο ticketservices.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή