ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενηλίκους με την εικαστικό Δέσποινα Ανδρέου διοργανώνει σήμερα, στις 10 π.μ., το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Αξιοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόκουτα, εφημερίδες και παλιά υφάσματα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν τις δικές τους αποκριάτικες κούκλες. Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, η παράσταση «Γιούγκερμαν», που παρουσιάστηκε στο θέατρο Πορεία από το 2018 έως το 2020 σε διασκευή του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15 Μαρτίου μέσω της on demand πλατφόρμας του θεάτρου και του viva.gr. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου κ.ά. Μετά την έναρξη της προβολής, η παράσταση θα παραμένει διαθέσιμη για 24 ώρες και μέχρι το χρονικό όριο που έχει οριστεί για την ενοικίασή της. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com. 

Το Μέγαρο Μουσικής και το Σωματείο «Διά-ζωμα» εγκαινιάζουν τη διαδικτυακή σειρά ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης», που μεταδίδεται ζωντανά σήμερα στις 7 μ.μ. μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο Facebook. Η μετάδοση περιλαμβάνει τις ομιλίες «Tο έργο ανάδειξης του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, και «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης/φάση Β΄: Η εξέλιξη του έργου» του Ευάγγελου Παυλίδη, υπευθύνου έργου και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης. Προλογίζει και συντονίζει ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή