ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, που αφηγείται τον έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ιωνα Δραγούμη, η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» είναι διαθέσιμη για on demand προβολές, σε βιντεοσκόπηση από τη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μέχρι τις 21 Μαρτίου. Τη θεατρική διασκευή του βιβλίου ανέλαβαν η Ανθή Φουντά και ο Κώστας Γάκης, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ερμηνεύουν οι Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός κ.ά. Πληροφορίες και εισιτήρια στο viva.gr.

Ενα νέο κύκλο σύντομων διαδικτυακών εκδηλώσεων με τους συγγραφείς τους παρουσιάζουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Σήμερα, στις 6 μ.μ., η Μαρία Ξυλούρη θα μιλήσει για τα «Πέτρινα πλοία», μια συλλογή δεκαπέντε διηγημάτων «για ανθρώπους και τόπους που χάνονται, για τα ίχνη τους που κάποτε σβήνουν, και για όσους μένουν πίσω να θυμούνται». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα προβληθεί από τη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook. 

«Ταξιδεύοντας στην Καππαδοκία» είναι ο τίτλος της νέας εκδήλωσης της πολιτιστικής διαδικτυακής πλατφόρμας Rembrandt and the Cat, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 μ.μ. και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου. Ο αρχαιολόγος και ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος οδηγεί το κοινό σε μια περιήγηση στη διαχρονία και στην πολιτισμική ποικιλία ενός αινιγματικού τόπου που είναι γνωστός για το άγριο γεωμορφολογικό ανάγλυφό του, τις σύνθετες θρησκευτικές και ανθρωπογεωγραφικές ταυτότητές του, τον μεγάλο αριθμό υπόσκαφων εκκλησιών κ.ά. Κρατήσεις και καταβολή συμμετοχής στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή