ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθέσεις Γάλλων μουσουργών όπως ο Κλοντ Ντεμπισί, ο Σεζάρ Φρανκ και ο Μορίς Ραβέλ, καθώς και το έργο του Αχιλλέα Γουάστορ «“Time-lapse” for flute and piano, σουίτα πάνω σε ελληνικά θέματα» σε πρώτη εκτέλεση θα ερμηνεύσουν σήμερα στις 8.30 μ.μ., σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, ο φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος και η πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Μεγάρου, megaron.gr, της σελίδας του στο Facebook και του καναλιού του στο YouTube.

Βραβευμένος με το Goncourt το 1987 για το έργο του «Η ιερή νύχτα», δημοσιογράφος, αλλά κυρίως συγγραφέας και ποιητής –για το γαλλικό κοινό ίσως ο δημοφιλέστερος από τους λογοτέχνες που κατάγονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ– ο Μαροκινός Ταχάρ Μπεν Τζελούν είναι ο επόμενος καλεσμένος της σειράς εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με γαλλόφωνους συγγραφείς» που πραγματοποιεί το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος. Περισσότερα στο ifg.gr.

Βασισμένη στην ομώνυμη, σπονδυλωτή, βωβή ταινία του Ντ. Γ. Γκρίφιθ, η παράσταση «Μισαλλοδοξία», που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση τον Ιανουάριο του 2016 σε σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη, είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Απριλίου. Ερμηνεύουν οι Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Στέλιος Ιακωβίδης, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αργύρης Ξάφης, Σωκράτης Πατσίκας, Εύη Σαουλίδου, Ναταλία Τσαλίκη και Νίκος Χατζόπουλος. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Θοδωρή Αμπαζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή