ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο του ιστορικού Ιάσονα Χανδρινού «Συναγωνιστές: Το ΕΑΜ και οι Εβραίοι της Ελλάδας» παρουσιάζουν σήμερα, στις 7 μ.μ., τα καταστήματα Public, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, η έδρα Εβραϊκών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Ψηφίδες. Θα μιλήσουν ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Γιώργος Αντωνίου, η ιστορικός του Εβραϊκού Μουσείου Oντέτ Βαρών-Βασάρ, ο δρ Κοινωνιολογίας και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βαγγέλης Τζούκας και ο συγγραφέας. Συντονίζει η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου. Περισσότερα στο blog.public.gr/ekdiloseis.

Εμπνευσμένο από το έργο «Μνημείο Ζαλόγγου» του Γεωργίου Ζογγολόπουλου είναι το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος που πραγματοποιείται διαδικτυακά σήμερα στις 7 μ.μ. Σχεδιάζοντας τις γυναικείες μορφές χωρίς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν στο κέντημά τους τις ανώνυμες ηρωίδες, που με την αυτοθυσία και το θάρρος τους έγιναν σύμβολα ελευθερίας. Το εργαστήριο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τις Νικολέτα και Κατερίνα Χριστοπούλου (50 Stitches of Greece). Πληροφορίες στο snfcc.org. 

Διαθέσιμη για νέες on demand προβολές είναι από τη Δευτέρα και μέχρι τις 16 Μαΐου η επιτυχημένη και πολυβραβευμένη παράσταση του θεάτρου Πορεία «Η μεγάλη χίμαιρα». Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, που διασκεύασε ο Στρατής Πασχάλης, η παράσταση παρακολουθεί την ιστορία μιας παθιασμένης με την ελληνική κλασική παιδεία Γαλλίδας, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Eλληνα εφοπλιστή, μέχρι που συναντά τις προσωπικές της χίμαιρες. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Ερμηνεύουν οι Αλεξάνδρα Αïδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος κ.ά. Λεπτομέρειες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή