ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που εορτάζεται στις 21 Μαρτίου, η Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού παρουσιάζουν αύριο, στις 7 μ.μ., τη διαδικτυακή εκδήλωση «Η ποίηση λίγο πριν, λίγο μετά το 1821 και ο νεοελληνικός διαφωτισμός». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες των ακαδημαϊκών Γιάννη Κόκκωνα, Γιάννη Ξούρια και Κατερίνας Τικτοπούλου, αναγνώσεις ποιημάτων, μουσικά θέματα κ.ά. Περισσότερα στο hfc-worldwide.org και στο authors.gr.  

Το «Κοντσέρτο αρ. 1 για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και τη «Συμφωνία αρ. 4 σε ρε ελάσσονα» του Ρόμπερτ Σούμαν παρουσιάζει απόψε, στις 8.30 μ.μ., η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η συναυλία θα μεταδοθεί σε βιντεοσκόπηση από τη σελίδα της Ορχήστρας στο Facebook και το κανάλι της στο YouTube. Σολίστ ο Αγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο). Στο πόντιουμ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Λουκάς Καρυτινός (φωτ.). 

Τη νέα του ιστοσελίδα παρουσιάζει επισήμως τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., το Δίκτυο Πολιτισμικής Ανάλυσης της Ελλάδας Greek Studies Now, που δημιουργήθηκε από τις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Αμστερνταμ. Στόχος του Δικτύου, η ανάδειξη καινούργιων ερευνών για την Ελλάδα στον τομέα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και η παρουσίαση νέων καλλιτεχνών και συγγραφέων που ξεχώρισαν την τελευταία δεκαετία στη χώρα. Η παρουσίαση της ιστοσελίδας θα γίνει με την ευκαιρία της συζήτησης «Εθνος-Ονειρο: 200 χρόνια μετά», με κεντρικό ομιλητή τον Στάθη Γουργουρή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Περισσότερα στο greekstudiesnow.org. 

Το πρώτο της Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, ειδικά φτιαγμένο για τον ψηφιακό κόσμο, παρουσιάζει σήμερα και αύριο στις 8 μ.μ. η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 11 νέα πρότζεκτ, που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα το τελευταίο δίμηνο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για όσα ο κόσμος βιώνει, σκέφτεται και αισθάνεται. Το φεστιβάλ επιμελήθηκαν οι Ιλειάνα Δημάδη, Κωνσταντίνος Τζάθας και Στεριανή Τσιντζιλώνη. Περισσότερα στο onassis.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή