ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ερώτημα «Πότε ξεκίνησε η Επανάσταση;» θα επιχειρήσει να απαντήσει η πρώτη εκδήλωση της σειράς «Συζητήσεις περί Ελευθερίας/1821-2021», που διοργανώνουν τα καταστήματα Public με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή. Θα μιλήσουν ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Ρόντρικ Μπίτον, καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και ο Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πληροφορίες στο blog.public.gr

Αφιερωμένες στη λογοτεχνική παράδοση και ειδικότερα στα ακριτικά τραγούδια και στις παραλογές είναι, αυτόν τον μήνα, οι «Αναγνώσεις» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τη σκηνοθετική επιμέλεια των δύο επεισοδίων υπογράφει ο Γιάννης Καλαβριανός, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έχει ο ποιητής, μελετητής του δημοτικού τραγουδιού και μεταφραστής Παντελής Μπουκάλας. Η εκκίνηση γίνεται σήμερα, στις 7 μ.μ., με την Ελένη Κοκκίδου και τον Δημήτρη Παπανικολάου να διαβάζουν επιλεγμένα ακριτικά τραγούδια. Λεπτομέρειες στο snfcc.org.

Διαθέσιμη διαδικτυακά και με ελεύθερη πρόσβαση είναι η έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που διοργανώνεται με αφορμή τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Η έκθεση, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του καθηγητή Νικολάου Σταμπολίδη, περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού νεοκλασικισμού, που παρουσιάζονται σε διάλογο με αυθεντικές αρχαιότητες από μεγάλα μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας. Περισσότερα στο 1821.cycladic.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή