Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανθολογία από σπουδαία κομμάτια ξένων και Ελλήνων συνθετών, καθώς και δικά του τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Γαλάζια λίμνη», θα παρουσιάσει ο Μάριος Φραγκούλης στο Βεάκειο. Μαζί του ερμηνεύουν η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Βασίλης Κούρτης. Στις 9 μ.μ. Ηρακλείου 13.

Συνθέσεις του Ελληνοαρμένιου φιλοσόφου Γεωργίου Γκουρτζίεφ (1866-1949) θα ερμηνεύσει στο πιάνο και στο φλάουτο ο μουσικός της τζαζ Τάκης Πατερέλης, σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Video art: Ορφέας Περετζής. Λεπτομέρειες στο rodatheater.gr. Στις 9 μ.μ. Μυρσίνης 2 και Διονύσου.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εγκαινιάζει στους χώρους του και στο Μέγαρο της Δουκίσσης της Πλακεντίας την έκθεση της Ελληνοϊσραηλινής φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου Εριέτα Ατάλι με τίτλο «Limina». Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας 22.

Η ανατρεπτική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» παρουσιάζεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika. Στις 9.15 μ.μ. Προφήτη Ηλία 65.

Tριαντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Μαμά γερνάω», η Τάνια Τσανακλίδου και η Λίνα Νικολακοπούλου συμπράττουν ξανά και παρουσιάζουν στο Θέατρο Πέτρας τη μουσική παράσταση «Τα σχήματα των αστεριών». Στις 9.30 μ.μ. τέρμα 25ης Μαρτίου.

Η δοκιμιακή περφόρμανς «Το φάντασμα της ελευθερίας», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Σπύρου Βραχωρίτη, παρουσιάζεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του κέντρου σύγχρονης τέχνης annexM. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή