Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά «The 1821 – Η επιθεώρηση», που σατιρίζει και διερευνά τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα, την ιστορία και την παράδοση, ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων. Πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος κ.ά. Στις 9 μ.μ., οδός Ταταούλων.

Ενα σόλο πρόγραμμα, με επίκεντρο την ηλεκτρική κιθάρα και την ευρεία ηχητική παλέτα της, που εμπλουτίζεται από στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και δίνει νέα μορφή στα τραγούδια του παρουσιάζει απόψε στο Βεάκειο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Στις 9 μ.μ., Ηρακλείου 13.

Η γκαλερί Art Appel εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση «Abstr-act», που ψηλαφεί τα όρια μεταξύ παραστατικής και αφηρημένης τέχνης μέσα από τα έργα εννέα εικαστικών σε καμβά και χαρτί. Στις 6 μ.μ., Νεοφύτου Βάμβα 5.

Ενα ρεσιτάλ για τσέλο και πιάνο, με έργα Μπετόβεν, Σούμαν και Μπάρτοκ, θα παρουσιάσουν ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο πλαίσιο του 30ού Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου. Στις 9 μ.μ., Σιδηράς Μεραρχίας 23.

Μελετώντας την πλατωνική αλληγορία του σπηλαίου μέσω του συγκερασμού διαφορετικών καλλιτεχνικών ιδιωμάτων, η έκθεση «DOMΑ: Από το σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη “πραγματικότητα”», με έργα του Στάθη Μήτσιου και 20 νέων δημιουργών, εγκαινιάζεται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. Από τις 10 π.μ., Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Οι Swingin’ Cats ανεβαίνουν στην ταράτσα του Gazarte για να παρουσιάσουν μια ξεσηκωτική συναυλία με αγαπημένα τραγούδια τους, διασκευές αλλά και νέο ακυκλοφόρητο υλικό. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή