Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, η παράσταση «Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια» με θέμα τις τελευταίες μέρες μιας διεμφυλικής αντιηρωίδας, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο Γιώργος Βαλαής. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Τον κωμικοτραγικό μονόλογο «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω», σε κείμενα του ίδιου και των Μαργαρίτας Γερογιάννη και Χριστίνας Παπαδάκη, ερμηνεύει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου στα «Σφήττεια 2021» του Δήμου Κρωπίας. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μακαλιάς. Στις 9 μ.μ., Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου.

Eχοντας το χιπ χοπ ως σημείο αναφοράς, ο Ταφ Λάθος ανεβαίνει στην Ταράτσα του Gazarte για μια συναυλία με δικά του κομμάτια και πειραματισμούς, που ξεκινούν από τη φανκ και τη σόουλ και φτάνουν μέχρι τη δημοτική παράδοση. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Παιχνίδια δημιουργικής γραφής, αφήγηση ιστοριών και άλλες δραστηριότητες με οδηγό το βιβλίο «Μια αγκαλιά και ένα φιλί κι ένα κουτό κουτί» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη περιλαμβάνει η πρώτη εκδήλωση του 2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που πραγματοποιείται από αύριο στις Λεύκες Πάρου. Στις 7.30 μ.μ., Ανοιχτό Θέατρο Λευκών.

Μελοποιημένους στίχους της Eμιλι Ντίκινσον, όπως αποτυπώθηκαν στο τελευταίο της άλμπουμ, θα παρουσιάσει η Λένα Πλάτωνος στην αποψινή συναυλία της στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Τη βραδιά συμπληρώνει η Nalyssa Green. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η τραγελαφική φάρσα του Αργύρη Χιόνη «Το μήνυμα» παρουσιάζεται από την ομάδα Apus στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας. Σκηνοθετεί η Ανθή Φουντά. Στις 9 μ.μ., Ταϋγέτου 60.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή