Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στη Μήδεια του Ευριπίδη, η παράσταση «Γάλα, αίμα» ανεβαίνει στο Θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του κύκλου «Contemporary Ancients» του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα. Κείμενο, Αλεξάνδρα Κ*. Παίζουν οι Ελενα Τοπαλίδου, Μάγδα Καυκούλα, Γιώργης Βασιλόπουλος κ.ά. Στις 9 μ.μ., τέρμα 25ης Μαρτίου.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Παπάγου μια συναυλία με μουσικές από αγαπημένα soundtracks και δίσκους της. Μαζί της ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος (πιάνο), ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι) κ.ά. Στις 9 μ.μ., οδός Κορυτσάς.

Την πρώτη ενότητα διαλέξεών του με άξονα τη λογοτεχνία εγκαινιάζει σήμερα διαδικτυακά από τη Σκιάθο το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, με τίτλο «Η διαχρονία του Παπαδιαμάντη». Από τις 6.30 μ.μ., στο papadiamantis.net.

Εργα τεσσάρων γυναικών εικαστικών, που διερευνούν τη σημασία των δεδομένων και των αλγορίθμων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μέσα από τη θέση της γυναίκας, περιλαμβάνει η έκθεση «Her Data» που ανοίγει σήμερα στο Ρομάντσο. Από τις 3 μ.μ., 
Αναξαγόρα 3-5.

Το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού διοργανώνουν από σήμερα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου το διεθνές συνέδριο «Η έννοια του ηθικού χρέους στο αρχαίο ελληνικό θέατρο», με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετοχές στο [email protected]. Από τις 5 μ.μ., Αγ. Κωνσταντίνου 22 και διαδικτυακά στο livestream.n-t.gr.

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, η παράσταση «Η γραμμή του ορίζοντος» κάνει πρεμιέρα στον νεοσύστατο χώρο «Κάμιρος», σε σκηνοθεσία της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη. Στις 9 μ.μ., Ιθάκης 32.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή