Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδυάζοντας τον κινηματογράφο, το θέατρο, τις ηχητικές τέχνες και τα εικαστικά, η παράσταση «Violence/Βία», που αναστοχάζεται πάνω στην εξοικείωση του ανθρώπου με την έκθεση στη βία, παρουσιάζεται απόψε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Καναδής Μαρί Μπρασάρ. Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 260.

Η θεατρική παράσταση «Ο φύλακας μιας επανάστασης», με τον Γιάννη Νταλιάνη στον ρόλο του ιστοριοδίφη και συγγραφέα Γιάννη Βλαχογιάννη, παρουσιάζεται απόψε στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη. Κρατήσεις στο penteli.intelliserv.gr και στο 210-61.38.802. Στις 8.30 μ.μ., Λόρδου Βύρωνος 3.

Μια σουίτα εμπνευσμένη από είκοσι ένα επίλεκτα δημοτικά τραγούδια, με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και με τη συμμετοχή ενδεκαμελούς ορχήστρας, παρουσιάζει και διευθύνει την Κυριακή στο Ηρώδειο ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επιστρατεύοντας στοιχεία των πανηγυριών, των ταχυδακτυλουργών του τσίρκου, των πλανόδιων μπουλουκιών, των Ταρώ και των λαϊκών ηρώων, η περφόρμανς του Σπύρου Αγγελόπουλου και της Θεανώς Μεταξά «Ο Μεγάλος Τίνι “Η επιστροφή”» παρουσιάζεται απόψε στον χώρο Stoa 42. Στις 8 μ.μ., Πανεπιστημίου 42.

Το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Κότσεν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας διοργανώνουν αύριο μια διαδικτυακή συζήτηση για το ζήτημα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης. Στις 7 μ.μ. έπειτα από εγγραφή στο Bit.ly/VenizelouMetro.

Η νέα σειρά ρεσιτάλ του Μεγάρου Μουσικής Piano Masters συνεχίζεται αυτή την Κυριακή με την πιανίστρια Κάτια Μπουνιατισβίλι να ερμηνεύει έργα των Λιστ, Σατί, Σοπέν, Μπαχ, Σούμπερτ και Κουπερέν. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.​

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη και με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται από το Θέατρο Πορεία σε live streaming από το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Στις 9 μ.μ., poreiatheatre.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή