Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το βιβλίο του «Utopia Avenue» (εκδ. Μεταίχμιο), ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της μουσικής, ο Βρετανός Ντέιβιντ Μίτσελ (φωτ.) συνομιλεί διαδικτυακά τη Δευτέρα με τη μεταφράστρια του βιβλίου και συγγραφέα Μαρία Ξυλούρη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στις 7 μ.μ. από τις σελίδες των καταστημάτων Public στο Facebook και στο YouTube.

Η Ελένη Πέτα και η Ηρώ ανεβαίνουν απόψε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus, με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις προσωπικές τους επιτυχίες αλλά και κομμάτια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου διασκευασμένα με τον δικό τους τρόπο. Στις 10.30 μ.μ., Φραντζή 14.

Το βραβευμένο έργο του Ισπανού Νταβίντ Ντεσόλα «Η σιωπηλή λίμνη» κάνει πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Παίζουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης. Στις 9.15 μ.μ., Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94.

Το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Περί της εαυτού ψυχής» (εκδ. Πατάκη), με κεντρικό χαρακτήρα έναν νοτάριο και αντιγραφέα στην αυγή της δυναστείας των Κομνηνών, παρουσιάζεται σήμερα στον Ιανό. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Δημήτρης Αγγελής και Σταύρος Γιαγκάζογλου. Στις 12 το μεσημέρι, Σταδίου 24.

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από αυτή τη Δευτέρα τη μουσική παράσταση «Στην οδό Φρυνίχου», με τον Θοδωρή Βουτσικάκη να ερμηνεύει τραγούδια που επέλεξε η Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχουν οι Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο) και Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί). Στις 9 μ.μ., Φρυνίχου 14.

Η θεατρική ομάδα Abnormal παρουσιάζει στο Μπάγκειον την περφόρμανς «Van Gogh – Χαλεπάς. Ιδιοφυΐα και τρέλα», σε σύλληψη, σκηνοθεσία και δραματουργία της Πηνελόπης Φλουρή. Στις 9 μ.μ. (Σάββατο) και στις 8 μ.μ. (Κυριακή), πλατεία Ομονοίας 18.

Οι Whereswilder επιστρέφουν απόψε στο Six D.o.g.s. για μια συναυλία με τραγούδια από προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές αλλά και από το επερχόμενο άλμπουμ τους, «Movement In Place». Στις 9.30 μ.μ., Αβραμιώτου 6-8.

Το έργο του Κόνορ Μακφέρσον «Τα πουλιά», θεατρική διασκευή μιας ιστορίας της Δάφνης ντι Μοριέ, στην οποία βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ανεβαίνει από την επόμενη Δευτέρα στο θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Παίζουν οι Ειρήνη Αρβανίτη, Εκτορας Γασπαράτος, Αννα Θεοδωρίδου και Στέλιος Ψαρουδάκης. Στις 9.25 μ.μ., Μελενίκου 26.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή