Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεντρωμένη στο θέμα της ατεκνίας της βασίλισσας Αμαλίας, η παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» παρουσιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε δραματουργία και σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου. Ερμηνεύουν οι Εμιλυ Κολιανδρή και Ρίτα Λυτού. Στις 8 μ.μ., Ηρ. Πολυτεχνείου 32.

Ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε ναούς, μονές, εκκλησιαστικά μουσεία και σε συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτών περιλαμβάνει η έκθεση «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος: η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821», που παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τις 8.30 π.μ., Βασ. Σοφίας 22.

Αφιερωμένη στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη και σε σκηνογραφία δική του και του Νίκου Πολίτη, η παράσταση «Μήδεια» ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο Θέατρο Ανεσις, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου. Παίζουν οι Νίκος Νίκας, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου, Ιωάννα Μπιτούνη και η σκηνοθέτρια. Στις 9.15 μ.μ., Κηφισίας 14.

Στο πλαίσιο του κύκλου «Μότσαρτ στο Μουσείο», ο Γαλλοϊσραηλινός μαέστρος Γκαντιέλ Ντομπρόουνερ διευθύνει απόψε στο Μουσείο Μπενάκη τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε έργα Μότσαρτ, Ρεσπίγκι και Τσαλαχούρη. Σολίστ: Αγγελος Πολίτης (κλαρινέτο) και Χρήστος Ραμμόπουλος (βαρύτονος). Στις 8.30 μ.μ., Πειραιώς 138.

Με τον Ορφέα Περίδη συνεχίζεται την Κυριακή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στις πλατφόρμες του η σειρά μουσικών συναντήσεων και συναυλιών Lighthouse Sessions, που επιμελείται ο Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Γραμμένο το 1848, το μυθιστόρημα φαντασίας «Πίθηκος Ξουθ» του Ιάκωβου Πιτσιπίου, το πρώτο νεοελληνικό του είδους του, ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Σταθμός από την ομάδα Anima, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Παίζουν οι Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αντιγόνη Μακρή, Ευγενία Μαραγκού κ.ά. Στις 9 μ.μ., Βίκτωρος Ουγκώ 55.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT