Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορφέας Περίδης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης εμφανίζονται απόψε στο «Ιλιον Plus». Ενώνουν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την κιθάρα, παρουσιάζοντας μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι, αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή. Στις 10 μ.μ., Κοδριγκτώνος και Πατησίων.

Οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση δίνουν συναυλία σήμερα το βράδυ στο Roof Stage του Gazarte. Θα την επαναλάβουν στις 19 και 26 Μαρτίου. Βουτάδων 32-34.

Ενα θεατρικό έργο, εμπνευσμένο από ιστορίες των παρασκηνίων του Μπρόντγουεϊ, με τίτλο «Το σύνδρομο της Εύας», παρουσιάζουν η Αννα Ετιαρίδου και ο Κώστας Δελακούρας στο θέατρο Βαφείο. Αγίου Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως.

Μία από τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το επετειακό έτος 2021, η οποία ανεστάλη λόγω της πανδημίας, παρουσιάζεται στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για νέα ανάθεση της ΕΛΣ σε μια τουρκική δημιουργική ομάδα, με επικεφαλής τον διακεκριμένο συνθέτη Καμράν Ιντζέ και τον λιμπρετίστα Ιζεντίν Τσαλισλάρ, η οποία θα επιχειρήσει να φέρει στο φως την «ανάγνωση του ηττημένου», δίνοντας τον λόγο στην άλλη πλευρά, εκείνη των σύγχρονων απογόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το έργο του Μαξ Φρις «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» ανεβαίνει στο θέατρο Ρεξ του Εθνικού Θεάτρου. Η κωμικοτραγική αλληγορία του Φρις αποτελεί επείγουσα προειδοποίηση για όλες τις κοινωνίες που αρνούνται να δουν τις αλήθειες που πονάνε. Σκηνοθετεί η Σοφία Βγενοπούλου. Παίζουν οι Ασημίνα Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Βασίλης Καλφάκης κ.ά.

Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» παρουσιάζει από σήμερα, 12/3, τις «Ασκήσεις μνήμης», ένα project για την ιστορία του κτιρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με έκθεση έργων των φοιτητών του τρίτου έτους του Α’ Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ. Διάρκεια έως τις 23 Μαρτίου, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Αθήνα.

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου-1
Το έργο «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ρεξ.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT