Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Αφιερωμένο στους μεγάλους απόντες-παρόντες του ελληνικού τραγουδιού θα είναι το ρεσιτάλ της Γιοβάννας, με τίτλο «Εκείνοι που έφυγαν και είναι εδώ», που θα παρουσιαστεί αύριο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στους μεγάλους απόντες-παρόντες του ελληνικού τραγουδιού θα είναι το ρεσιτάλ της Γιοβάννας, με τίτλο «Εκείνοι που έφυγαν και είναι εδώ», που θα παρουσιαστεί αύριο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πιάνο, ο Χρήστος Κουμούσης. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου ανεβαίνει από σήμερα στο θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Παρθενόπη Μπουζούρη, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα κ.ά. Στις 9 μ.μ., Μακρή 4.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ο πολιτικός και γεωστρατηγικός επαναπροσδιορισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία» διοργανώνει τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., η Ελληνική Ενωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης. Μιλούν οι Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Δημήτρης Κούρκουλας, Σωτήρης Ντάλης, Δημήτρης Τριανταφύλλου κ.ά. Λεπτομέρειες στο uef-greece.gr.

Βασισμένη στη ζωή της μητέρας του Κωνσταντίνου Καβάφη, η παράσταση «Χαρίκλεια Καβάφη», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη, κάνει πρεμιέρα απόψε στον Πολυχώρο Vault. Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη. Στις 6 μ.μ., Μελενίκου 26.

Η όπερα του Μότσαρτ «Ιδομενέας» ανεβαίνει από σήμερα στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε παραγωγή του ΟΠΑΝΔΑ και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Στον ομώνυμο ρόλο, ο Κρίστιαν Ανταμ. Στις 8 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία του αλλά και τραγούδια αγαπημένων του συνθετών περιλαμβάνει το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης «Επειτα απ’ το μεγάλο μπουμ», που παρουσιάζει απόψε ο Χρήστος Θηβαίος στη «Σφίγγα». Στις 10.30 μ.μ., Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας 13.

Με θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από την παράσταση «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» και με φωταγώγηση του κτιρίου Τσίλλερ γιορτάζει αύριο το Εθνικό Θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Στις 6 μ.μ., πλ. Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT