Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιτυχημένο κινούμενο σχέδιο-μιούζικαλ «Μαδαγασκάρη» ανεβαίνει από σήμερα στο θέατρο Ριάλτο, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Η σκηνοθεσία είναι της Θέμιδας Μαρσέλλου, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Ιαν Στρατής, ο Αλέξης Νίκολας και η Εμιλυ Λυμπεροπούλου. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ.

Στο πλαίσιο των προβολών του ντοκιμαντέρ «Η βοή του κόσμου» του Πέτρου Σεβαστίκογλου στην Ταινιοθήκη, συνεχίζονται και οι σχετικές θεματικές συζητήσεις. Απόψε ο τίτλος της κουβέντας είναι «Μεγάλου μήκους – μικρό μπάτζετ: το μέγεθος δεν μετράει στην παραγωγή», με τη συμμετοχή στελεχών της βιομηχανίας και της σκηνοθέτιδος Στέλλας Θεοδωράκη.

Οι δημοφιλείς και στο ελληνικό κοινό Still Corners ανεβαίνουν απόψε στη σκηνή του Gagarin (Λιοσίων 205) για μια συναυλία γεμάτη από τις γνωστές τους επιτυχίες όπως τα «The Trip», «Black Lagoon», «Endless Summer» κ.ά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ.

Τα «παλιά τραγούδια», κομμάτια μεταφερμένα στα ελληνικά από ευρωπαϊκές γλώσσες στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, παρουσιάζουν οι Δαυίδ Ναχμίας, Θάνος Πολύδωρας και Ρένα Στρούλιου, στην Galerie δημιουργών, στην Κηφισιά (Χελιδονούς 28). Στις 8.45 μ.μ.

Ο εκκεντρικός Βρετανός κωμικός Bill Bailey, από τους πιο εύστροφους και πνευματώδεις performer της γενιάς του, παρουσιάζει ένα διαφορετικό σόου στο πλαίσιο της περιοδείας του «En Route To Normal» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chόrεs σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι συμπράττουν για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Περάσματα», σήμερα και αύριο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κορνήλιος Σελαμσής. Στις 8.30 μ.μ., στο ΚΠΙΣΝ.

Ο μονόλογος της Σοφίας Καψούρου «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 9.15 μ.μ. στον Πολυχώρο Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι.

«Αφιέρωμα στο Λιντ» πραγματοποιείται στο Ωδείον Αθηνών εστιάζοντας στα έργα Γάλλων συνθετών για φωνή και πιάνο. Το «Λιντ», ένας όρος που έχει καθιερωθεί για να καλύψει το ρεπερτόριο που είναι ειδικά γραμμένο για φωνή και πιάνο, αποτελεί ένα είδος μουσικής που δεν ακούγεται συχνά. Συμμετέχουν οι Μαίρη Ελεν Νέζη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Γιάκας κ.ά. Στις 8 μ.μ., Ρηγίλλης και λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT