Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (12/05)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (12/05)

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα «Ηλιοτρόπια», με έργα μεγάλων (αλλά και πολύ μικρών) διαστάσεων, που απεικονίζουν το εμβληματικό φυτό σε διάφορες φάσεις του, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από τις 5 μ.μ., πλ. Κολωνακίου 20.

Αφιερωμένη στις ποικίλες παραδόσεις της λύρας και με τη συμμετοχή λαϊκών οργανοπαικτών και χορευτών, η μουσική παράσταση «Οι λύρες της στεριάς και της θάλασσας – Μια δοξαριά Ελλάδα» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Ερευνα, επιμέλεια και παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η έκθεση του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Απλετο φως σε 45 εσωτερικούς βιότοπους» και με σχέδια που αποδίδουν τα συναισθήματα του καλλιτέχνη από την περίοδο που υπήρξε «αυτοβούλως έγκλειστος», εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου». Στις 7.30 μ.μ., Βαλαωρίτου 9Α.

Η συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης: Λυρικές εικόνες», σε επιμέλεια και ενορχήστρωση Γιάννη Μπελώνη, διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα, παρουσιάζεται, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στις 8.30 μ.μ. (Κυριακή 7.30 μ.μ.), Συγγρού 364.

Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τα βιβλία «Ο άνθρωπος φωτιά» και «Η μάχη στο ποτάμι» του Κωνσταντίνου Πατσαρού. Μαζί του συζητούν η συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Ελένη Σβορώνου και ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Νικηφορίδης. Στις 7.30 μ.μ., Καραγεώργη Σερβίας 1.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (12/05)-1
«Ηλιοτρόπια», του Μίλτου Γκολέμα, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. [LEONIDAS DIMAKOPOULOS]
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή