Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (23/07)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (23/07)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράσταση του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra Tempo», μια σύνθεση κειμένων του κλασικού κωμικού ποιητή και του ελληνιστικού κωμωδιογράφου από τον Ακη Δήμου, παρουσιάζεται απόψε στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς, κ.ά. Στις 9.30 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Παραστάσεις δημιουργών από 11 χώρες, καθώς και πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές πρεμιέρες, περιλαμβάνει το 12ο Dance Days Chania, που πραγματοποιείται στην πόλη των Χανίων. Εκκίνηση με το «Δε βλέπεις καλά!» από τις Κατερίνα Αρχοντάκη και Ιώ Στούρη. Στις 8 μ.μ. Πλάτωμα πρώην «Ξενία».

Στο πλαίσιο του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η παράσταση «Ο γιατρός Ινεότης» παρουσιάζεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιεράς Μονής Κοίμησης Θεοτόκου, στα Γρεβενά, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσολέλου και Δώρας Στυλιανέση και μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Στις 9 μ.μ. Δεσκάτη Γρεβενών.

Οι Pink Martini έρχονται τη Δευτέρα στο Faliro Summer Theater για ένα μουσικό καλοκαιρινό πάρτι που συνδυάζει ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ και ροκ ρυθμούς, αλλά και με μουσικές όλου του κόσμου. Συμμετέχουν οι Τσάινα Φορμπς και Στορμ Λαρτζ. Στις 9.30 μ.μ. Μωραϊτίνη 2.

Στο πλαίσιο του «Ολη η Αθήνα μια σκηνή», η θεατρική περφόρμανς «Σσς! Η Αθήνα κοιμάται…» της Ειρήνης Δερμιτζάκη παρουσιάζεται απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». Ερμηνεύουν οι Μαρία Μπρανίδου, Χρήστος Χριστόπουλος και Χριστίνα Χριστοφή. Στις 9 μ.μ. Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης.

Με αναφορές στον από μηχανής θεό που επιλύει φαινομενικά άλυτες καταστάσεις, η ομαδική εικαστική έκθεση «Deus ex machina» παρουσιάζεται στην Επίδαυρο έως τις 31 Ιουλίου. Από τις 10 π.μ. «Ξενία» Επιδαύρου.

Η Μαρία Παπαγεωργίου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του Θεάτρου Κολωνού για ένα πρόγραμμα με κομμάτια από τη δισκογραφία της, τραγούδια αγαπημένων συνθετών, πρόσφατες κυκλοφορίες, κ.ά. Στις 9 μ.μ. Ιωαννίνων και Καπανέως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή