Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Eργα εμπνευσμένα από την εμβληματική μεγαλοπρέπεια των μοτίβων των βυζαντινών εικονογραφημένων χειρογράφων περιλαμβάνει η έκθεση «Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως» της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα, που εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eργα εμπνευσμένα από την εμβληματική μεγαλοπρέπεια των μοτίβων των βυζαντινών εικονογραφημένων χειρογράφων περιλαμβάνει η έκθεση «Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως» της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα, που εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Στις 7.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας 22.

«Μνήμες Μικράς Ασίας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο κτήμα του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη στο Πήλιο, με θέμα τη σημασία των προφορικών μαρτυριών για τη διαμόρφωση της ελληνικής ταυτότητας. Μιλούν ή διαβάζουν κείμενα οι Θοδωρής Κοντάρας, Κώστας Ακρίβος, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Νίκος Δαββέτας κ.ά. Στις 9 μ.μ., Πλατανίδια.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου, η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Ιστορίες από το Γατουχάν: Iδια έχουμε μαμά» παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, στο πλαίσιο του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Σκηνοθετεί ο Κόλντο Βίο. Στις 9 μ.μ., Κοζάνη.

Ολοκληρώνεται σήμερα στον χώρο FokiaNou Art Space η ομαδική έκθεση «Flower Power», που προέκυψε μέσα από ανοιχτή πρόσκληση και περιλαμβάνει έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών τα οποία έχουν ως θέμα τους τα λουλούδια. Από τις 6 μ.μ., Φωκιανού 24.

Η κωμωδία του Ζόρντι Γαλσεράν «Η μεγάλη πλεκτάνη» παρουσιάζεται στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου. Ερμηνεύουν οι Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα κ.ά. Στις 9.15 μ.μ., πλατεία ΧΑΝΘ.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης-1
«Κήποι όλο φως» της Μαρίας-Σμαράγδας Σκούρτα. Φωτ. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT