Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (01/09)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (01/09)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Αίας» του Σοφοκλή, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων. Παίζουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Ημελλος, Δέσποινα Κούρτη κ.ά. Στις 9 μ.μ. Οδός Ταταούλων.

Οι Orchestra Baobab ανεβαίνουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στις μουσικές της Δυτικής Αφρικής και στους ρυθμούς της Κούβας. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζονται στο Ηρώδειο. Παίζουν οι Γιάννης Μπέζος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκη Σερέτη κ.ά. Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς. Στις 9 μ.μ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι Αμερικανοί Monophonics, εκπρόσωποι της ψυχεδελικής soul και του heavy funk, έρχονται στην Τεχνόπολη για μια συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους. Μαζί τους ο Ταφ Λάθος. Στις 8.30 μ.μ. Πειραιώς 100.

Συνολικά 160 έργα ζωγραφικής και 40 γλυπτά, από όλες τις περιόδους της μακρόχρονης πορείας του, περιλαμβάνει η έκθεση του Κωστή Γεωργίου με τίτλο «Enigma 2» που εγκαινιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Στις 8 μ.μ. Πειραιώς 254.

Tη Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από την έννοια του πένθους και τη συνάντηση με τη θάλασσα πραγματεύεται η εικαστική και ηχητική εγκατάσταση «Συν-Παρουσία» που παρουσιάζουν οι Χριστίνα Νάκου και Αννα Παγκάλου. Σήμερα και αύριο στις 8.30 μ.μ. Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT