Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο των Ευγένιου και Σωτήρη Σπαθάρη και στο Ελληνικό Θέατρο Σκιών, η οποία υπενθυμίζει τη δύναμη, την αμεσότητα και την επικαιρότητα της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, εγκαινιάζει η γκαλερί Σκουφά. Από τις 5 μ.μ., Σκουφά 4.

Το βιβλίο του Κωστή Γκοτσίνα «Επί της ουσίας: ιστορία των ναρκωτικών στην Ελλάδα (1875-1950)» παρουσιάζουν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και η Γαλλική Σχολή Αθηνών στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Θα μιλήσουν οι Εφη Αβδελά, Εφη Γαζή και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Δημήτρης Τρίκας. Στις 7.30 μ.μ., Ερμού 134.

Αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο βιβλίο του Πολ Βατζλάβικ, η παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου, επανέρχεται για ένα νέο κύκλο παραστάσεων στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 9.30 μ.μ., Πειραιώς 206.

Γνωστός για το φαλτσέτο της φωνής του και το ανδρόγυνο παιχνίδι του, ο Ασάφ Αβιντάν ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου για μια φολκ – ροκ συναυλία με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του και από τον τελευ-ταίο δίσκο του, με τίτλο «Anagnorisis». Στις 9 μ.μ., Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με την έκθεση «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής» από τη συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, ολοκληρώνει το Τελλόγλειο Ιδρυμα τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στις 7.30 μ.μ., Αγίου Δημητρίου 159Α.

Ο Γιώργος Ρους (Rous) επιστρέφει στην Αθήνα, για μια βραδιά στο Gazarte Roof Stage με τραγούδια από όλη την πορεία του. Στις 9.30 μ.μ., Βουτάδων 34.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης-1
Το Θέατρο Σκιών του Ευγένιου και Σωτήρη Σπαθάρη στην γκαλερί Σκουφά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή