Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (24/11)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (24/11)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης προβάλλει 13 μεγάλου και 4 μικρού μήκους ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, στο πλαίσιο αφιερώματος σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Απόψε παρουσιάζεται η δραματική ταινία από το 2017 «Το τελευταίο σημείωμα» σε σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη και Παντελή Βούλγαρη. Στις 8.30 μ.μ., Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Το Πολεμικό Μουσείο παρουσιάζει τη δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοση του βιβλίου του Βασίλη Ιατρίδη με τίτλο «Από τον βυθό στον ουρανό». Θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Ραδίτσας, Λεωνίδας Τσιαντούλας, Κρίστυ Ιωαννίδη. Την παρουσίαση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Μπλαβέρης. Στις 6 μ.μ., Βασιλίσσης Σοφίας 24 και Ριζάρη 2.

Παρατείνεται μέχρι τις 27 Νοεμβρίου η ομαδική έκθεση «Ευεργεσία», το σπονδυλωτό πρότζεκτ του Νίκου Χαραλαμπίδη, μέρος της δεύτερης ενότητας εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Art Space Oddity (ASO). Από τις 5 έως τις 9 μ.μ., ΠΕΣ Πολύτροπον, Προκοπίου Γκίνη 5, Καλύβια Θορικού.

Πρεμιέρα για την παράσταση «Berlin Alexanderplatz» (φωτ.) του Αλφρεντ Ντέμπλιν σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Παίζουν οι Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Παπανικολάου, Αρης Τρουπάκης κ.ά. Στις 8.30 μ.μ., Κυκλάδων 11, Κυψέλη.

Οι Apotihans έρχονται στη μουσική σκηνή Σφίγγα για μια σειρά από νέες εμφανίσεις. Στις 9 μ.μ., Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13), Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή