Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (16/12)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (16/12)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρωτοβουλία Γυναικών για την Ειρήνη διοργανώνει μια αντιπολεμική εκδήλωση με κείμενα, εικόνες και τραγούδια για να διατρανώσει την αντίθεσή της με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν γυναίκες από διάφορες χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αρμενία, η Σερβία. Στις 7 μ.μ., κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον «Μεσσία» του Χέντελ. Μια εμπειρία ακρόασης με τους Νίνα Κουφοχρήστου (υψίφωνο), Χρυσάνθη Σπιτάδη (μεσόφωνο), Αλέξανδρο Τσιλογιάννη (τενόρο) και Σάιμον Ρόμπινσον (βαθύφωνο). Συμμετέχουν επίσης η Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Στη μουσική διεύθυνση, ο Κρίστιαν Κέρνιν. Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

O Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την ελληνική οπερέτα «Ο βαπτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Στη σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση, ο Γιώργος Πέτρου (φωτ.). Συμμετέχουν οι Αννα Στυλιανάκη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μαρισία Παπαλεξίου, Μάρθα Σωτηρίου, Δημήτρης Πακσόγλου, Χάρης Ανδριανός, Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Θανάσης Τσαλταμπάσης. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Στις 8 μ.μ., Ακαδημίας 59.

Το Ιδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή ολοκληρώνει απόψε τον κύκλο συναυλιών – αφιέρωμα στον κινηματογράφο «Jazz στο Μουσείο», με μια βραδιά αφιερωμένη στον Ενιο Μορικόνε από το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια. Στις 8.30 μ.μ., Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ερατοσθένους 13.

Η χορογράφος και εικαστική καλλιτέχνις Αλεξάνδρα Μπαχτσετζή παρουσιάζει την παράσταση «2020: Obscene» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Στις 9 μ.μ., λεωφόρος Συγγρού 107.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT