Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (15/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (15/02)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο, οι συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, τουλάχιστον 40 οργανισμοί και περισσότεροι από 50 ιδιώτες συμμετέχουν στην έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη· Καταστροφή· Ξεριζωμός· Δημιουργία» που παρατείνεται μέχρι στις 26 Φεβρουαρίου. Μέσα από 1.100 εκθέματα και 500 φωτογραφίες καταγράφεται η πορεία του ελληνισμού μέχρι και την εγκατάσταση στην Ελλάδα. Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο της οδού Πειραιώς.

Τρεις ακόμη παραστάσεις για τα «3ROOMS», σήμερα, το Σάββατο και την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Το έργο υπογράφει ο διευθυντής του Μπαλέτου, Κωνσταντίνος Ρήγος μαζί με τους Γίρζι Κίλιαν και Οχάντ Ναχαρίν. Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ. Ωρα έναρξης (εκτός Κυριακής) 19.30.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή και με πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου, το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία» (φωτ.) σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη. Παίζουν: Κοσμάς Ζαχάρωφ, Φάνια Νταλιάνη, Εβίτα Παπασπύρου. Δαμοκλέους 8, Γκάζι. Ωρα έναρξης 19.30.

Το σαλόνι του κυρίου και της κυρίας Smith είναι το σκηνικό που έστησε η θεατρική ομάδα Loxodor στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «House of Smiths» για να παρουσιάσει τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο έως τις 25 Φεβρουαρίου. Ζωοδόχου Πηγής 70-74 στον έκτο όροφο στις 21.00.

Πρώτη από τις τρεις παραστάσεις «Ex Femina» αφιερωμένες σε τρεις αντίστοιχες γυναίκες της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, με την εναρκτήρια να είναι αφιερωμένη στην Ιζαμπέλα ντ’ Εστε (1474-1539). Με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, την Ηλέκτρα Μηλιάδου στη βιόλα ντα γκάμπα και τον Θεόδωρο Κίτσο στο αναγεννησιακό λαούτο, στην κιθάρα και στην επιμέλεια. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώρα έναρξης 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή