Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (21/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (21/02)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 22 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Ολυμπία η επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Media της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, έπειτα από πρόταση της Ελληνίδας αντιπροέδρου της, Φωτεινής Πιπιλή. Η συνεδρίαση έχει θέμα την «Πολιτισμική Κληρονομιά του Νερού», ως πρώτου στοιχείου της ζωής στον πλανήτη και τη σύνδεσή του με την έννοια της ίδιας της ύπαρξης. Οικοδεσπότης της όλης αποστολής είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κ. Τασούλας.

Η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει στο Half Note Jazz Club δικές της συνθέσεις αλλά και μαζί με τους μουσικούς της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών, από την ηλεκτρική instrumental μέχρι την κλασική μουσική και διασκευές γνωστών κομματιών. Στο τραγούδι ο Κώστας Θωμαΐδης σε έναν κύκλο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και η Δάφνη Πανουργιά. Τριβωνιανού 17, Μετς, στις 21.30.

Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η έκθεση «Πολυκατοικία» στην Ελληνοαμερικανική Ενωση. Ζωγραφικά έργα, γλυπτά, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφίες σε δύο εκθεσιακούς χώρους παρουσιάζουν την «Πολυκατοικία», αυτό το ισχυρό, κοινωνικό και αισθητικό σύμβολο της αστικής ζωής των τελευταίων 100 χρόνων. Μασσαλίας 22, από τις 12.00.

Για το πρότυπο πρόγραμμα της από απόσταση διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας θα βραβευθεί σήμερα στις 15.30 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Center of Language Education and Cooperation (CLEC). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Κλεόβουλος» της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Ρόδου με την παρουσία του αντιπροέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με υποβολή συμμετοχής στο [email protected].

Ανεβαίνει σήμερα και κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 25 Απριλίου ο «Οιδίπους Τύραννος», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο Από Μηχανής Θέατρo. Την Ιοκάστη και τον Τειρεσία ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου. Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή