Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (23/02)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (23/02)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια θέση στη συλλογική μνήμη για τη θυσία των Ελληνοαρμενίων αγωνιστών θέλει να δώσει η έκθεση (φωτ.) «Ζωές ξεχωριστές. Μαρτυρίες Ελληνοαρμενίων για τη γενοκτονία, τις θηριωδίες των ναζί και την επιβίωση). Με φωτογραφικό και αφηγηματικό υλικό έχει σκοπό να τεκμηριώσει τις δυσκολίες αλλά και την αποφασιστικότητά τους για μια νέα ζωή. Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 Θησείο. Από Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 με 19.00, Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως 15.00.

Στο Bios ανεβαίνει από σήμερα η «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά. Παίζουν οι Τζούλη Σούμα, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Λένα Φραγκούλη και Νίκος Δερτιλής. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 21.00, Κυριακές στις 20.00, Πειραιώς 84.

Την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Ενα θέμα» παρουσιάζει ο Βλάσης Φρυσίρας, εκθέτοντας «ένα προσωπικό ζωγραφικό σύμπαν» με τη γυναικεία μορφή στο επίκεντρο των αναζητήσεών του. Κάθε Σάββατο 12.00 με 14.00 ο ζωγράφος και συλλέκτης θα συνομιλεί με τους επισκέπτες. Διάρκεια μέχρι 4 Μαρτίου, από Τρίτη έως Κυριακή 11.00 με 20.00. Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Δεξαμενές Καθαρισμού, οδός Πειραιώς 100.

Εγκαίνια στην Chili Art Gallery με την έκθεση «Ανθρωποι στις πόλεις», που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη, αλλά και κολάζ. Θέμα της η επίπτωση της πόλης στη ζωή του ανθρώπου και επιμέλεια του Πάρη Καπράλου. Μέχρι τις 4 Μαρτίου, Δημοφώντος 13-15, από τις 18.00 έως τις 21.00.

Με αφορμή τον δίσκο τους «Αινίγματα», ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Καζάντζης εμφανίζονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μαζί τους και η ερμηνεύτρια Νάνα Μπινοπούλου. Ωρα έναρξης 21.30, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή