Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (17/03)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (17/03)

Η τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη και υπέροχη φωνή Μαρία Παπαγεωργίου θα εμφανιστεί για τέσσερις Παρασκευές στον Σταυρό του Νότου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα των Γιάννη Κωνσταντινίδη «Μικρασιατική Ραψωδία», Σεργκέι Ραχμάνινοφ «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 4 σε σολ ελάσσονα, έργο 40» και Ντμίτρι Σοστακόβιτς «Συμφωνία αρ. 5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47» παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με την πιανίστα Πλαμένα Μάνγκοβα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πόντιουμ ο αρχιμουσικός Μισέλ Τιλκέν. Στις 20.30, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1.

Οι τελευταίες ημέρες της Σμύρνης ξεδιπλώνονται στην παράσταση «Βουντή» της Αργυρώς Μαργαρίτη. Η παράσταση είναι η πρώτη συμπαραγωγή μεταξύ των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας και των Κρατικών Θεάτρων Βορείου Ελλάδας αλλά και Εθνικού Θεάτρου. Ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη και σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαργαρίτης. Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 19.00. Μεταμορφώσεως 7.

Η τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη και υπέροχη φωνή Μαρία Παπαγεωργίου (φωτ.) θα εμφανιστεί για τέσσερις Παρασκευές στον Σταυρό του Νότου. Εκτός από τραγούδια από τη δεκάχρονη πορεία της στη δισκογραφία, θα παρουσιάσει και τον καινούργιο δίσκο της «Ο τελευταίος αναλογικός έρωτας». Κεντρική Σκηνή. Φραντζή και Θαρύπου 35-37, στις 22.00.

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζονται οι συναυλίες «Jazz στο Μουσείο». Στο αφιέρωμα «Ποίηση και Jazz» ο συνθέτης Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί Ελληνες ποιητές διαφορετικών ιστορικών περιόδων. Τραγουδάει και απαγγέλλει η Κατερίνα Πολέμη, ενώ συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο, Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο – πλήκτρα, Ντίνος Μάνος, μπάσο. Στις 20.30, Ερατοσθένους 13.

Το Σάββατο στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου παρουσιάζεται ο επετειακός τόμος «Ιωάννης Καποδίστριας: Διεθνείς, θεσμικές και πολιτικές προσεγγίσεις (1800-1831)», που κυκλοφόρησε από το Ιδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Κρίσπη-Σαμαρά και τις εκδόσεις Κασταλία. Στις 18.00, πλατεία Δ. Σολωμού 4, Ζάκυνθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή