Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (04/04)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (04/04)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία παράσταση για τον «Βέρθερο» (φωτ.) του Ζιλ Μασνέ στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Μπορεί η σταρ του ανεβάσματος να είναι η μεσόφωνος Ανίτα Ρατσβελισβίλι, όμως αυτός που κλέβει το χειροκρότημα και την αποδοχή του κοινού είναι ο Ιταλός τενόρος Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του Βέρθερου. Διευθύνει ο Καναδός αρχιμουσικός Ζακ Λακόμπ. Στις 19.30, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Λεωφ. Συγγρού 364.

Για μία ακόμη παράσταση η ομάδα «Γκραν Γκινιόλ» παρουσιάζει «Το θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου. Ερμηνεύουν οι Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Σάββας Τραπεζάνογλου. Eightball Club, Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, στις 21.00.

Εργα των Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη, Μόραλη, Κόντογλου και άλλων περιλαμβάνει η έκθεση «Αμμόχωστος – Πειραιάς, Διαδρομές επί σκοπού» της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά. Τα 219 έργα είχαν εγκαταλειφθεί το 1974 στην Αμμόχωστο και χρειάστηκε η μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για να παραδοθούν. Η έκθεση των 25 έργων γίνεται στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 14.00, Φίλωνος 29, Πειραιάς.

Στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το MOMus υπό τον γενικό τίτλο «Γεωκουλτούρα», το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» με φωτογραφίες από τα μεγάλα αστικά κέντρα των Βαλκανίων, ανθρώπων της υπαίθρου, αλλά και σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00, Τετάρτη 09.00-20.00, Σάββατο 10.00-14.00. Προξένου Κορομηλά 23.

Ενα μουσικό πείραμα της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου, μια μελέτη της ηχητικής σύνθεσης σε σχέση με την κίνηση με τίτλο «Iso», παρουσιάζεται στο θέατρο Altera Pars στις 21.00. Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT