Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (05/04)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (05/04)

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έως τις 9 Απριλίου επανέρχονται οι «Βρυκόλακες» (φωτ.) του Χένρικ Ιψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Εθνικό Θέατρο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μνήμη και ταυτότητα» ονομάζεται η εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παντείου Χριστίνας Κουλούρη, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη και του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Για πρώτη φορά θα προβληθεί στην Αθήνα και η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Μνήμη με ουρά». Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 127, στις 18.00, με ελεύθερη είσοδο.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έως τις 9 Απριλίου επανέρχονται οι «Βρυκόλακες» (φωτ.) του Χένρικ Ιψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Εθνικό Θέατρο. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Γιώργος Ζιόβας, Κατερίνα Μαούτσου, Περικλής Μουστάκης, Αργύρης Πανταζάρας, Ναταλία Τσαλίκη. Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30. Κτίριο Τσίλλερ, Κεντρική Σκηνή.

Φωτογραφίες και βίντεο παρουσιάζει η καλλιτέχνις Θαλασσινή Δούμα από ένα ταξίδι εξερεύνησης στη Νεκρά Θάλασσα. Οπως σημειώνει η ίδια, η έκθεση «Below Sea Level / Υποκάτω θαλάσσης» καταγράφει «τη χιλιάδων χρόνων μετακίνηση των φυσικών συστατικών της Μητέρας Γης κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, αλλά και πάνω από αυτήν. Είναι τελικά ένα ταξίδι στα αρχαία σπλάχνα της γης». Μουσείο Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου 37, από 14.00 έως 18.00.

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε» παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Παίζουν οι: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Νικόλας Δροσόπουλος, Ελένη Θυμιοπούλου, Γιώργος Κολοβός, Νίκος Μήλιας, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Δημήτρης Ναζίρης, Μπέττυ Νικολέση. Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τετάρτη στις 19.00.

Εως τις 9 Απριλίου συνεχίζεται η διεθνής έκθεση «Nouveau Réalisme» στο Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αφιερωμένη στα κινήματα της Pop Art και του Dada. Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, 10.00-18.00, Παρασκευή, 10.00-20.00, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT