Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (28/04)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (28/04)

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του πανεπιστημίου διοργανώνει απόψε δωρεάν προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα». Στην προβολή θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Παντελής Βούλγαρης. Στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30, στις 16.00, στον κινηματογράφο Δαναό, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Διορθώσεις» (φωτογραφία) του Θοδωρή Σκριβάνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αποτυπώνει την επίπονη και συντονισμένη εργασία τους για μια ολόκληρη σεζόν.

Εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023 η περιοδική έκθεση «Κατά τρόπον παραγωγικόν – Τεκμήρια από την αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων» στο κτίριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στον Ταύρο. Η έκθεση αξιοποιεί κατά κύριο λόγο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος. Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 έως 17.00. Δωρίδος 2 και λεωφόρος Ειρήνης 14, με δωρεάν είσοδο.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο της ενότητας «Λόγος 12», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φίλιππου Χ. Τσιμπόγλου, διοργανώνει στις 29 Απριλίου στον Πύργο Βιβλίων με είσοδο ελεύθερη διάλεξη του Χρήστου Παπάζογλου με τίτλο «Κ. Π. Καβάφη, “Τα Επικίνδυνα”, “Εν μέρει Εθνικός κ’ εν μέρει χριστιανίζων”». Στις 19.00, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 10.00, ο Θανάσης Τριαρίδης διοργανώνει μαζί με την Ελένη Παπακώστα μια περιήγηση στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η περιήγηση αφορά την ελληνική ταυτότητα των τελευ-ταίων 200 χρόνων, αλλά και μια πνευματική περιδιάβαση στην έννοια της ταφής και στη διαχείριση της ανθρώπινης ματαιότητας. Κρατήσεις στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή