Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (08/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (08/06)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών ολοκληρώνει το εγχείρημα παρουσίασης των 16 κουαρτέτων του Μπετόβεν με την παρουσίαση του Ογδοου, γνωστού ως Ραζουμόφσκι. Το σχήμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αποτελούν οι Απόλλων Γραμματικόπουλος – βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη – βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης – βιολοντσέλο. Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, στις 20.30.

Με αφετηρία τον «βασιλιά» Ελβις, οι ΦαtElvis (φωτογραφία) προχωρούν στον Τζόνι Κας, στους Creedence Clearwater Revival, αλλά και Ρέι Τσαρλς, Λιτλ Ρίτσαρντ, Τζέρι Λι Λιούις και Εντι Κόχραν. Δεν πρόκειται για μια απλή tribute band, αλλά για έναν ύμνο στο rock’n’roll με ξεκάθαρες διαθέσεις για διασκέδαση. Στις 22.00, στο Faust Bar – Theatre – Arts, Αθηναΐδος 12.

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά καταφθάνουν οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη ύστερα από sold out παραστάσεις στο Λονδίνο και έχοντας παρουσιαστεί σε Χονγκ Κονγκ, Μόντρεαλ, Λυών και Βερολίνο. Ενα έργο για την αποτυχία, το σφάλμα και την ανθρώπινη ευθραυστότητα. Για τρεις παραστάσεις. Στις 21.00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, πλησίον πλατείας Κοραή.

Ενα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» θα παρουσιάσουν οι Κώστας Βλαχούτσος – πιάνο, ακορντεόν, Γιάννης Κοξαράκης – κιθάρα, Ζαχαρίας Γερασκλής – μπουζούκι, Μαρία Σπερδούλη, Μίνα Ψυχία και Ευσταθία Γαρμπή στο τραγούδι. Στο Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού, Διδότου 3, στις 22.00.

Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο ντοκουμέντο και στη μυθοπλασία παρουσιάζει η Νατάσα Τριανταφύλλη στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με τίτλο «Σχέδιο Μάρσαλ – A path of perspectives», στην Πειραιώς 260 και μέχρι τις 10 Ιουνίου, στις 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT