Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BLOCK33

Encardia, συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Στο Block33 της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται την Παρασκευή 2 Μαΐου οι Encardia, για μία συναυλία με τραγούδια, μελωδίες και χορούς της Κάτω Ιταλίας, από τα χωριά της Καλαβρίας ώς τα παράλια της Σικελίας. Το ελληνικό συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει πέντε δίσκους. Οι μουσικοί και χορευτές του τραγουδούν σε έξι διαφορετικές διαλέκτους, αναμειγνύοντας τη μουσική παράδοση της Νοτίου Ιταλίας με την ελληνική παραδοσιακή μουσική και παρασύροντας τους θεατές στα βήματα της tarantella. 26ης Οκτωβρίου 33. Στις 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Δείπνο με φίλους» στο Θέατρο Εγνατία

Μετά την παρουσίασή της στο θέατρο «Ιλίσια» της Αθήνας, η παράσταση «Δείπνο με φίλους» του πολυβραβευμένου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις μεταφέρεται στο Θέατρο Εγνατία της Θεσσαλονίκης (Πατριάρχου Ιωακείμ 1). Δύο νέα ζευγάρια βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι για ένα δείπνο, που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή τους ριζικά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Βαλτινός και τη σκηνογραφική επιμέλεια ο Γιάννης Μετζικώφ. Με τους Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ρένια Λουιζίδου, Γρηγόρη Βαλτινό και Μπέσυ Μάλφα. Εως τις 10 Μαΐου.

FIX FACTORY OF SOUND

Maraveyas Illegal στη συμπρωτεύουσα

Ο Κωστής Μαραβέγιας, γνωστός και ως Maraveyas Illegal, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την περιοδεία του στη Γερμανία και ερμηνεύει τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, αλλά και διασκευές κομματιών από όλο τον κόσμο, απόψε στο Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15). Τον συνοδεύουν οι μουσικοί και σταθεροί του συνεργάτες Νίκος Αγγλούπας (κιθάρα, κρουστά, πλήκτρα), Αγγελος Αγγελίδης (κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο). Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

RADIO CITY

«Το ΚΤΕΛ» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η κωμωδία των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη «Το ΚΤΕΛ» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη μετά την ολοκλήρωση παραστάσεων στην Αθήνα. Οι επιβάτες ενός ΚΤΕΛ που ακινητοποιείται λόγω βλάβης, αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα στο σπίτι ενός χειρουργού, στη μέση του πουθενά. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Μουτσινά. Ερμηνεύουν οι Νίκος Μουτσινάς, Βασιλική Ανδρίτσου, Τζένη Διαγούπη, Ματίνα Νικολάου, Θανάσης Αλευράς, Αθηνά Οικονομάκου και Φωτεινή Ντεμίρη. Σάββατο και Κυριακή στις 6 και 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Radio City (Βασ. Ολγας 11).

ΟΠΕΡΑ

«Ετσι κάνουν όλες»

Χανιά

Η όπερα του Μότσαρτ «Ετσι κάνουν όλες» σε μουσική διεύθυνση James Levine και σκηνοθεσία Lesley Koenig προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σήμερα στις 7.55 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Πρωταγωνιστούν οι Susanna Phillips, Isabel Leonard, Matthew Polenzani, Rodion Pogossov κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

«Χαλασοχώρηδες»

Θεσσαλονίκη

Με τη θεατρική μεταφορά του πολιτικού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου ξεκινούν οι Θεατρικές Συναντήσεις 2014, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς ώς τις 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Σήμερα στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Η αρρώστια της νιότης»

Θεσσαλονίκη

Το έργο του Αυστριακού συγγραφέα Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης» παρουσιάζει στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη. Μια παρέα φοιτητών φλερτάρει με την καταστροφή στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρεμιέρα την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ενδυμα Περιπάτου»

Πύργος Ηλείας

Καλλιτέχνες εμπνέονται από τους στίχους του Μένη Καλαντζόπουλου από την ανέκδοτη ποιητική συλλογή «Ενδυμα Περιπάτου» και παρουσιάζουν τα έργα τους στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου Ηλείας (Πλ. Σ. Καράγιωργα) ώς τις 3 Μαΐου. Συμμετέχουν οι Αριστείδης Χρυσανθόπουλος (φωτ.), Δημοσθένης Δαββέτας, Αγγέλικα Κοροβέση, Μαρία Κτιστοπούλου κ.ά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Ο Μεσολαβητής»

Θεσσαλονίκη

Το μυθιστόρημα του Αντώνη Μπουλούτζα «Ο Μεσολαβητής» (εκδ. Κριτική) παρουσιάζεται την Τρίτη στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με ομιλητές τους Δωροθέα Κοντελετζίδου, Στέλιο Λουκά και Κώστα Μαρίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή