Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: περιφέρεια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φωτογραφίες, στίχοι από τη V. Nikolaeva

Εκθεση φωτογραφίας της Vesselina Nikolaeva από τη Βουλγαρία εγκαινιάζεται απόψε, στις 7 μ.μ., στη Nitra Gallery της Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Yesterday when I was little». Τα πρόσφατα έργα της πολυβραβευμένης φωτογράφου, η οποία έχει εκθέσει τη δουλειά της σε Ευρώπη, Αυστραλία και ΗΠΑ, συμπληρώνονται με στίχους και αφηγούνται το ξεκίνημα της ιστορίας της κόρης της. Η έκθεση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της PhotoBiennale 2014 με θέμα «Λόγος». Διάρκεια έως τις 14 Ιουνίου. Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η «Μετα-βιβλιοθήκη» της Χριστίνας Μήτρεντσε

Διαδραστική εγκατάσταση της Χριστίνας Μήτρεντσε με τίτλο «Μετα-βιβλιοθήκη» παρουσιάζεται αύριο, Κυριακή, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μια διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, το πρωτότυπο καλλιτεχνικό δρώμενο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εφήμερης «μετα-βιβλιοθήκης» αποτελούμενης από δεκάδες βιβλία, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι επισκέπτες με τα δικά τους αγαπημένα βιβλία. Στις 12 το μεσημέρι.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ακολουθώντας τα ίχνη του Γαλέριου

Μία ιδιαίτερη  περιπατητική ξενάγηση με θέμα «Εγώ, ο Γαλέριος» διοργανώνει αύριο, Κυριακή, η ομάδα Thessaloniki Walking Tours. Με αφετηρία τη Ροτόντα και ενδιάμεσες στάσεις στην Καμάρα και στα ερείπια του ανακτόρου στο Ναβαρίνο, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τα ίχνη του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου, ο οποίος έχτιζε μνημειακά δημόσια κτίρια στις πόλεις της επικράτειάς του, ενώ παράλληλα ισοπέδωνε εχθρικές πόλεις. Συνάντηση στις 10.30 μ.μ. Κρατήσεις στο [email protected]. Kόστος συμμετοχής 8 ευρώ.

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θεατρική περιοδεία με το πλοίο «Ρόδος»

Η Σκηνή Περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζει το ταξίδι της στα ελληνικά νησιά με όχημα το αρματαγωγό «Ρόδος» και παρουσιάζει μια θεατρική εκδοχή του έργου «Ενας Ελληνας. Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη» σε δραματουργική επεξεργασία Χρήστου Μαρσέλλου, Περικλή Μουστάκη και Ντίνας Σταματοπούλου και σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη. Την Κυριακή 11 Μαΐου στα Λιβάδια της Τήλου, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαΐου στα Πηγάδια της Καρπάθου και την Πέμπτη 15 Μαΐου στο Φρυ της Κάσου. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Πολιτιστικές διαδρομές

Μίεζα

Στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού, ο αρχαιολόγος και φιλόλογος Γ. Μάλλιος και ο γεωλόγος και ειδικός σε θέματα βοτανολογίας Ν. Κύρρου ξεναγούν το κοινό στον Αρχαιολογικό Χώρο Μίεζας, μιλώντας για τη χρήση των φυτών και βοτάνων στη Σχολή του Αριστοτέλη. Συνάντηση αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Λόγος»

Θεσσαλονίκη

Η θεματική τριλογία της PhotoBiennale, που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνεται με την 22η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση που έχει κεντρικό θέμα τον «Λόγο». Εκθέσεις φιλοξενούνται σε περισσότερους από 20 χώρους της πόλης ώς τον ερχόμενο Αύγουστο. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι φωτογράφοι Anuta Skrypnychenko, Ji Hyun Kwon (φωτ.), Natasha Shulte και Sandra Mirey.

ΘΕΑΤΡΟ

«Περσινή αρραβωνιαστικιά»

Θεσσαλονίκη

Με τη θεατρική μεταφορά του έργου της Ζυράννας Ζατέλη «Περσινή αρραβωνιαστικιά» από την ομάδα Elephas Tiliensis και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου ολοκληρώνονται οι «Θεατρικές Συναντήσεις» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Χωρο-γραφίες»

Θεσσαλονίκη

Τέσσερις νέοι χαράκτες από τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, οι Ελένη Τσίρη, Μαρία Παναγιώτου, Ελενα Ζέππου και Αντώνης Χατζητρακόσας (φωτ.), παρουσιάζουν έργα τους στο Κέντρο Χαρακτικής «Ηλιος» του Δήμου Νεάπολης Συκεών (Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού) ώς τις 23 Μαΐου υπό τον τίτλο «Χωρο-γραφίες».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«28+»

Θεσσαλονίκη

Το βιβλίο της Ξανθίππης Σκαρπιά Χόιπελ, προέδρου του Δ.Σ. του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «28+Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» παρουσιάζεται στις 12 το μεσημέρι στο Περίπτερο 13 (Φιλολογικό καφενείο) της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή