H πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

H πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον παράσταση για την «Τριλογία της πόλης» της Λούλας Αναγνωστάκη από την Ομάδα Χρώμα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή στις 9 μ.μ. στο Κτίριο Α της Πειραιώς 260.

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος) «Η γεύση της μνήμης. Αναμνήσεις και εξομολογήσεις ενός κριτικού εστιατορίων» (εκδ. Ικαρος) στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Προβολή της ταινίας «2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι’ αυτήν» στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ταινιοθήκης στον Γκοντάρ, στις 8.45 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο «Λαϊς».

Ομιλία της Βικτόρια Χίσλοπ με θέμα «Η ομορφιά της Αθήνας» στις 9 μ.μ. στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.

Διάλεξη του Marc Depaepe με θέμα «Κάτι περισσότερο από αντίδοτο στη λήθη: Στοχασμοί για την ιστοριογραφία, τη θεωρία και τη μεθοδολογία της Ιστορίας της Εκπαίδευσης» στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22).

Αφιέρωμα στον Οκτάβιο Πας και τον Χούλιο Ραμόν Ριμπέιρο από τον καθηγητή και ηθοποιό Εδουάρδο Λουθένα στις 6 μ.μ. στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23).

Προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Εροϊκα» στις 9 μ.μ. στο Ιδρυμα Κακογιάννης.

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μάρκοβιτς «Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία» (εκδ. University Studio Press) στις 7.30 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου. Προβολή της ταινίας «Ο χειμώνας είναι η εποχή μου, Γ. Μπουζιάνης 1885-1959» του Χαρίλαου Σισμάνη και συζήτηση στις

7 μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου).

Εναρξη του πρώτου Omonoia Jazz Festival στις 9 μ.μ. στον ακάλυπτο χώρο του Bread and Roses (Πανεπιστημίου 64).

Παρουσίαση του βιβλίου «Ανθολογία σύγχρονης ισπανόφωνης ποίησης» (εκδ. Vakxikon.gr) στη 1.30 μ.μ. στο «Λεξικοπωλείο» (Στασίνου 13).

Η χορογράφος Lindsey Renee Derry παρουσιάζει το έργο της «Por-Trai-Ture» στις 9.15 μ.μ. στον Κινητήρα (Ερεχθείου 22), με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή