Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«ΡΑΜΟΝΑ travel»

Σαντορίνη

Μετά το sold out στο Φεστιβάλ Αθηνών, η παράσταση της bijoux de kant «ΡΑΜΟΝΑ travel / η γη της καλοσύνης» σε κείμενο Γλυκερίας Μπασδέκη, σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και μουσική Κώστα Δαλακούρα μεταφέρεται στο Εργοστάσιο Τεχνών, στα Φηρά Σαντορίνης, αύριο, Κυριακή, στις 9 μ.μ. Ερμηνεύουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος και Κρις Ραντάνοφ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Mimicry»

Costa Navarino

Την πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης «Engaging Art» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Πέντε καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί για να φιλοτεχνήσουν και να παρουσιάσουν έργα τους στην έκθεση «Mimicry», που επιμελείται ο Δημήτρης Αντωνίτσης. Από τις 28 Ιουλίου, η Μάρθα Δημητροπούλου θα χρησιμοποιήσει μία ιδιαίτερη τεχνική με πευκοβελόνες για να δημιουργήσει ένα μοντέλο του απειλούμενου με εξαφάνιση αφρικανικού χαμαιλέοντα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

River Party

Νεστόριο Καστοριάς

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου αρχίζει το 36ο River Party, που θα συνεχιστεί ώς τις 3 Αυγούστου στο Νεστόριο Καστοριάς με τη συμμετοχή γνωστών αλλά και ανερχόμενων ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ανάμεσα τους οι Burger Project, Νατάσσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης (30/7), Gadjo Dilo, Locomondo, Koza Mostra (31/7), Penny & the Swingin’ Cats, Κωστής Μαραβέγιας και Ελεωνόρα Ζουγανέλη (1/8). Πληροφορίες στο www.riverparty.org.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Παύλος

Μύκονος

«Le Tire Bouchon dans tous ses etats» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης νέων έργων του καταξιωμένου καλλιτέχνη Παύλου (Διονυσόπουλου), που φιλοξενείται ώς τις 3 Αυγούστου στην Kapopoulos Fine Arts, στο Κεντρικό Ματογιάννι της Μυκόνου (Ενόπλων Δυνάμεων 15).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«A WAR E» Σύρος

Εκθεση έργων των Mona Hatoum, Adela Jusic, Silvia Kolbowski και Πάκυς Βλασσοπούλου με τίτλο «A WAR E», σε επιμέλεια του Κώστα Στασινόπουλου, φιλοξενείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης ώς την 1η Αυγούστου στο πλαίσιο του Syros International Film Festival.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Δώδεκα…» από το ΚΘΒΕ

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν μπροστά στα μάτια των θεατών στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου για μία υπόθεση φόνου με κατηγορούμενο ένα αγόρι 16 ετών. Η παράσταση «Δώδεκα…» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Ισσόπουλου εστιάζει τις αδυναμίες, τις προκαταλήψεις και τα προσωπικά προβλήματα του κάθε ενόρκου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Δισλής, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Δημήτρης Σιακάρας, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Μαίρη Ανδρέου κ.ά. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ. Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ

Πρεμιέρα με Νίκο Ξυδάκη

Ο Νίκος Ξυδάκης αναλαμβάνει το «άνοιγμα» του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου, που πραγματοποιείται στο Θέατρο της Κάτω Χώρας από αύριο, Κυριακή, έως τις 20 Αυγούστου. Ο γνωστός συνθέτης και μουσικός θα ερμηνεύσει τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, πλαισιωμένος από τους Δημήτρης Μπουζάνη (πιάνο), Δημήτρη Χουντή (σαξόφωνο), Γιώργο Διαμαντόπουλο (πλήκτρα) και Φώτη Μυλωνά (φλάουτο). Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ. Ακολουθούν οι συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 29 Ιουλίου, και των Κωνσταντίνου Βήτα και Μανώλη Φάμελλου στις 31.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ

Ο «Κατάδικός μου» στην Υπάτη

Σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι η παράσταση «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη. Το έργο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, αποτυπώνει με καυστικό χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και Μπάμπης Γιωτόπουλος. Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Οίτης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Παντρολογήματα» στο «Ν. Καζαντζάκης»

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα», με ήρωα έναν άτολμο, αναποφάσιστο εργένη που αποφασίζει να παντρευτεί, περιοδεύει στα θέατρα της χώρας σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τους Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστο Λούλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Παναγιώτη Κατσώλη, Δημήτρη Δεγαΐτη, Σύρμω Κεκέ, Τάσο Γιαννόπουλο και Ολγα Ιωσηφίδου. Τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου, τα σκηνικά ο Αγγελος Μέντης και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή