Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας : Περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Aχ!»

Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο BlackBox μεταφέρεται η επιτυχημένη παράσταση της bijoux de kant «Αχ!», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Κερένια Κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, σε κείμενο Γλυκερίας Μπασδέκη και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Απόψε στις 9 μ.μ. και αύριο στις 7 μ.μ. Βασ. Ολγας 65 και Φλέμινγκ 2.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Το τηλεγράφημα»

Θεσσαλονίκη

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού πραγματοποιείται η έκθεση «Λόγος VI: Το τηλεγράφημα. Από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ», που διοργανώθηκε με αφορμή τη δωρεά της συλλογής αυθεντικών τηλεγραφημάτων του Μιχάλη Τσιπίδη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Παρουσιάζονται περίπου 70 πρωτότυπα τηλεγραφήματα, κυρίως εμπορικού χαρακτήρα, από τις διαφορετικές τηλεγραφικές υπηρεσίες με έδρα τη Θεσσαλονίκη από το 1870 μέχρι το 1956. Διάρκεια έκθεσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΜΙΚΣ

Από το Βέλγιο

Ρόδος

Σε επτά ελληνικές πόλεις ταξιδεύουν οι «όμορφες εικόνες» του Βελγικού Κέντρου Κόμικς, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium», που διοργανώνει η πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα. Εως τις 4 Μαΐου στο Rodos Palace Hotel, Λεωφόρος Τριαντών.

ΕΚΘΕΣΗ

Δημόσια μηχανικά ρολόγια

Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες δημοσίων ρολογιών και των μηχανισμών τους περιλαμβάνει η έκθεση «Δημόσια Ρολόγια στην Ελλάδα 15ος – 20ός αιώνας», που δημιουργήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος «Κρηπίς- Ελιστόκαινο» του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών και φιλοξενείται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11) έως το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

AΦΙΕΡΩΜΑ

Ρούπερτ Μπρουκ

Σκύρος

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο, η Βρετανική Πρεσβεία και ο Δήμος Σκύρου διοργανώνουν την οπτικοακουστική έκθεση «Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο: ένας Αγγλος ποιητής σε μια γωνιά του Αιγαίου» έως την 1η Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σκύρου.

«ΑΝΕΤΟΝ»

«Σταματία» για λίγες παραστάσεις

Στο θέατρο «Ανετον» της Θεσσαλονίκης φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις η επιτυχία της φετινής σεζόν «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η Ελένη Ουζουνίδου υποδύεται τη Σταματία, που ζει στην αυλή του σπιτιού της αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχθεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της. Τετάρτη με Κυριακή έως 17 Μαΐου, Παρασκευοπούλου 42.

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

«Μόνον εσέ, Ρωτόκριτε»

Με τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου συνομιλούν οι καλλιτέχνες της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Μόνον εσέ, Ρωτόκριτε», που διοργανώνει ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν οι Στέλιος Αλεξάκης, Χρύσα Βέργη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Γιάννης Δέδες, Γιώργος Κόρδης (φωτ.), Χαρίτων Μπεκιάρης, Γιώργος Ρόρρης, Αντώνης Στάβερης, κ.ά. Την έκθεση επιμελήθηκε η Ιρις Κρητικού. Εως τις 15 Ιουνίου. Αγίου Δημητρίου 159α.

ΚΟΖΑΝΗ

Η Καβάλα ταξιδεύει στην Κοζάνη

Το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και πικροδάφνες» παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου», που συνεχίζεται έως τις 21 Ιουνίου. Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Γκόνη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Καλπακίδης, Δημήτρης Κοντός, Παύλος Σταυρόπουλος και Ανδρέας Τσιαπτσιάδης. Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 9 μ.μ. Ακολουθεί, στις 8 και 9 Μαΐου, μία δραματοποιημένη εκδοχή της «Οδύσσειας» από την ομάδα «Patari Project».

ΚΡΗΤΗ

Στρίντμπεργκ στα όρια της τρέλας

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Κρήτη, το έργο του Γιόχαν Aουγκουστ Στρίντμπεργκ «Ο Πελεκάνος», σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση. Πρόκειται για το τέταρτο δραματικό κείμενο (opus IV) από τα Εργα Δωματίου, που έγραψε ο Σουηδός συγγραφέας όταν βρέθηκε στα όρια της τρέλας μετά το οδυνηρό τρίτο διαζύγιό του. Απόψε και αύριο, στις 9.30 μ.μ., στο Στούντιο «Οξω Νου», στα Χανιά (Αγίας Κυριακής 29, Ταμπακαριά Χαλέπας). Από 7 έως 11 Μαΐου, στο Θέατρο Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή