Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πρεμιέρα στο θέατρο Πορεία για το έργο «Μιράντα» βασισμένο στην Τρικυμία του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Οσκαρας Κορσουνόβας. Με τον Λαέρτη Μαλκότση και την Ιωάννα Παππά. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69.

• Στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς εγκαινιάζεται η έκθεση «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα» που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας των Αρχείων Νεοελληνικής

• Εναρξη του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Αστυ με την αβάν πρεμιέ της νέας δημιουργίας του Marco Bellocchio «Blood of My Blood». 10 μ.μ. Πλατεία Κοραή 4. Αρχιτεκτονικής του Μπενάκη. Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111.

• Συζήτηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την κρίση στο βιβλίο» στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον Στέφανο Πατάκη, τον Σταύρο Πετσόπουλο και τον Νίκο Αργύρη. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

• Διάλεξη της καθηγήτριας Χρυσάνθης Σταυροπούλου-Τσιούμη με θέμα «Παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά: Ραβέννα, Σινά» στην Αρχαιολογική Εταιρεία. Εναρξη στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 22.

• Παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Οικογένεια Τσέντσι» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Ιόλης Ανδρεάδη. Πειραιώς 206, τηλ. 210 3418579.

• Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» πραγματοποιείται εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με τίτλο «Μου είπαν να γράψω ένα γράμμα». Η σκηνοθεσία είναι της Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Είσοδος ελεύθερη. Ωρα έναρξης 6 μ.μ. Ηρακλειδών 66, Θησείο.

• Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη.

• Παρουσίαση του φωτογραφικού οδοιπορικού της Μάρως Κουρή «Από τα νερά του Αιγαίου στο Βερολίνο» στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Θα μιλήσουν οι Κώστας Πολυχρονόπουλος, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, Τζέη Μέξης και η Μάρω Κουρή. 6.30 μ.μ. Ερμού 134.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή