Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Το εργοστάσιο του Αη Βασίλη στο Γκάζι

Επιστρέφει και φέτος στο Γκάζι το «Christmas Factory», το περίφημο χριστουγεννιάτικο χωριό του Starkid και του Δήμου Αθηναίων, που στήνεται μέσα στην Τεχνόπολη και περιμένει μικρούς και μεγάλους να το γνωρίσουν. Η επίσημη και φαντασμαγορική τελετή έναρξης γίνεται σήμερα στις 4 μ.μ. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στο σπίτι του Αη Βασίλη, να παίξουν στο εργοστάσιο παιχνιδιών και να δοκιμάσουν δεκάδες γλυκιές λιχουδιές στο «Sweet Factory». Ακόμα στον χώρο θα διεξαχθούν εργαστήρια, όπως αυτό που σχετίζεται με την τεχνική του παραδοσιακού αργαλειού (τα παιδιά θα πάρουν μέρος στην κατασκευή της μεγαλύτερης κουβέρτας) ή το πιο… μοδάτο που βασίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία και στα social media.

Από το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει και η αγορά. Στο «Christmas Factory», μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγοράσουν πρωτότυπα αναμνηστικά, γούρια, βιβλία, ημερολόγια, ξύλινα επιτραπέζια παιχνίδια, βιολογικά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και πολλά ακόμη, για να τα χαρίσουν σε αυτούς που αγαπούν.

​​Το «Christmas Factory» θα είναι ανοιχτό έως 6/1, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Εισιτήριο 5,50 ευρώ.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Η χιτσκοκική «Υβόννη» του Γκαρμπατσέφσκι

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης συνεχίζεται το φεστιβάλ «Transitions» με την παράσταση του Witold Gombrowicz «Υβόννη, η πριγκίπισσα της Βουργουνδίας». Το βραβευμένο έργο του Πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Γκαρμπατσέφσκι παρουσιάζεται απόψε και αύριο. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ με εμφανείς επιρροές από τον Χίτσκοκ, που κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου. Η «Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας» είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης πολωνικής δραματουργίας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ένας νέος με αντισυμβατική συμπεριφορά, αποφασίζει από καπρίτσιο να παντρευτεί την Υβόννη, ένα απωθητικό, σιωπηλό κορίτσι. Ο γάμος αυτός δημιουργεί περίεργες επιπλοκές στο παλάτι, καθώς η σιωπή της Υβόννης σε συνδυασμό με την ασχήμια της προκαλεί αντιδράσεις.

​​Εναρξη 9 μ.μ.

Λ. Συγγρού 107-109.

FAUST

«Limbo»

Κάθε Τετάρτη στο Faust Bar-Theatre & Arts παρουσιάζεται η παράσταση «Limbo» σε κείμενο, ερμηνεία και μουσική της Φένιας Παπαδόδημα. Η σκηνοθεσία είναι της Ανδρονίκης Χριστάκη και η κίνηση της Χριστίνας Σουγιουλτζή. Η ιστορία μιας γυναίκας που εγκαταλείπει τη μέχρι τώρα ζωή της.

​​Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12,

ώρα έναρξης 9 μ.μ.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Μια παράσταση για όσα μαρτυρούν τα γηρατειά

Είναι η πρώτη παραγωγή της νέας φάσης της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, στο -1 του REX, στην αίθουσα «Κατίνα Παξινού». Εκεί ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης, που έχουν αναλάβει τη διεύθυνση αυτής της προσπάθειας, προτείνουν από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μια παράσταση που έχει τίτλο «Το γήρας – Ενα χορικό», σε σύνθεση και επιμέλεια κειμένων της Γεωργίας Μαυραγάνη.

Ενας εξαμελής «χορός» νέων ηθοποιών συναντά στη σκηνή έναν εξαμελή «χορό» ηλικιωμένων. Ομως, «δεν είναι μια παράσταση για τα γηρατειά, αλλά για εκείνο που “μαρτυρούν” τα γηρατειά». Πρόκειται για μια παράσταση-ντοκουμέντο για το συχνά αποσιωπούμενο θέμα των γηρατειών, που με άξονα το τρίτο στάσιμο του «Οιδίποδα επί Κολωνώ», συνθέτει θεατρικές αφηγήσεις που αντλούν την έμπνευσή τους από μαρτυρίες, συνεντεύξεις και λογοτεχνικά κείμενα.

​​Από Τετάρτη έως Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

Πανεπιστημίου 48

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

«Χειμωνιάτικο ταξίδι»

Στο Βυζαντινό Μουσείο δίνουν απόψε ρεσιτάλ η σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου και ο πιανίστας Αντρέι Χόβριν. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Φραντς Σούμπερτ με ελληνικούς υπέρτιτλους σε μετάφραση του Αλέξανδρου Ισαρη.

​​Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας 22,

τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Προβολή ταινίας

Προβολή ταινίας και ξενάγηση στο Μουσείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο πλαίσιο του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Το Μουσείο βρίσκεται εντός του νοσοκομείου και παρουσιάζει τη σημαντική ιστορία του.

​​Ωρα έναρξης 12.30 το μεσημέρι.

Λ. Μεσογείων 152.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

«Τα παιδιά του ήλιου»

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο του Μαξίμ Γκόρκι «Τα παιδιά του ήλιου», γραμμένο το 1905. Ο Νίκος Μαστοράκης το ανέσυρε, η Ελένη Μπακοπούλου το μετέφρασε και παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, στην οδό Πεσμαζόγλου. Μια παράσταση για ανθρώπους καθηλωμένους στον μικρόκοσμό τους, στις φοβίες τους, στις μεγαλομανίες τους, που αγνοούν τα μεγάλα και ιστορικά που συντελούνται στην κοινωνία. Δείτε την.

​​Πεσμαζόγλου 5,

Αθήνα.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ACS

Παιδικό μπαλέτο

Μια παράσταση για παιδιά από παιδιά είναι «Η πεντάμορφη και το τέρας» που παρουσιάζει απόψε και αύριο, στο Θέατρο στο ACS, το Athens Children’s Ballet. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς χορευτές από όλη την Ελλάδα και η χορογραφία είναι της Olivia Pickford. Τα σκηνικά υπογράφει η Ξένια Βήτου, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση του συγκροτήματος είναι της Χριστίνας Ρόκα.

​​Καζαντζάκη & Αγ. Παρασκευής 129, Χαλάνδρι, τηλ. 210-60.70.306.

ΙΑΝΟΣ

Γιάννα Βασιλείου

Συναυλία δίνει απόψε στον Ιανό η Γιάννα Βασιλείου με μια επιλογή από αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας. Από την Αρλέτα και τους Nirvana έως τα δικά της τραγούδια από τον δίσκο «Ολα όσα αγαπώ». Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ianos Radio.

​​Είσοδος 5 ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ). Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ. Ωρα έναρξης της συναυλίας στις 9.30 μ.μ. Σταδίου 24.

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO

«Δέρμα στις φλόγες»

Βραβευμένο πολλές φορές τα τελευταία δέκα χρόνια, το έργο του Ισπανού Γκιλιέμ Κλούα «Δέρμα στις φλόγες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ασπας Τομπούλη. Ενα ακραίο, γοητευτικό έργο, που με αφορμή το μυστικό που κρύβεται στις ζωές τεσσάρων ανθρώπων, ο συγγραφέας του παίζει με το τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και εστιάζει στο παρελθόν που σφραγίζει ανεξίτηλα το παρόν. Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Αντώνης Φραγκάκης, Ρηνιώ Κυριαζή, Νίκος Νίκας.

​​Iερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,

Βοτανικός.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΛΕΙΑΔΕΣ

Βιβλίο

Το νέο μυθιστόρημα του Ηλία Μαγκλίνη «Πρωινή γαλήνη» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες σήμερα. Θα μιλήσουν ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Τάσος Τέλλογλου και η Σώτη Τριανταφύλλου. Στη συνέχεια θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

​​Ωρα έναρξης 7.30 μ.μ. Σπ. Μερκούρη 62, μετρό Ευαγγελισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή