Ματιές στον κόσμο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η μόδα την εποχή της τεχνολογίας

Η αποθέωση της φιλαρέσκειας και η χαρά των φωτογράφων ήταν το καθιερωμένο Met Gala στο Μετροπόλιταν Μουσείο της Νέας Υόρκης, που ήταν και το «κλειστό» φιλανθρωπικό άνοιγμα της νέας περίφημης έκθεσης στο Costume Institute του Μουσείου. Η έκθεση έχει θέμα «Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology», δηλαδή το χειροποίητο και έτοιμο ένδυμα υψηλής ραπτικής την εποχή της τεχνολογίας. Είναι μια πολυσύνθετη έκθεση που θέτει ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς ο χώρος της μόδας επηρεάζεται και αυτός άμεσα από τη νέα τεχνολογία. Στη φωτογραφία, δεσπόζει μία δημιουργία του Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο Σανέλ. Είναι ένα εντυπωσιακό νυφικό φόρεμα από την κολεξιόν του φθινόπωρο-χειμώνας 2014/15, που έχει πάρει και αυτή θέση στην ιστορία της μόδας και της υψηλής ραπτικής. Η έκθεση είναι μια σύνοψη της μόδας και των μεγάλων αλλαγών από το 1900 έως τις μέρες μας και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 14 Αυγούστου.

ΚΙΤΟ

Για τους σεισμούς του Ισημερινού

Ο Ιάπωνας αρχιτέκτων Shigeru Ban, κάτοχος του βραβείου Pritzker, απευθύνθηκε στο ακροατήριο στη διάρκεια της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής που διεξήχθη στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού. Ο Ban επισκέφθηκε τις πληγείσες πόλεις από τον σεισμό της 16ης Απριλίου και προσφέρθηκε να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις και μελέτες για την ανοικοδόμησή τους.

ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Θερινό πρότζεκτ στα ανάκτορα

Ο Δανός καλλιτέχνης Olafur Eliasson παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το επόμενο φιλόδοξο σχέδιό του. Υποσχέθηκε να μετατρέψει τους επισκέπτες στα ανάκτορα των Βερσαλλιών σε εξερευνητές, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν ανταποκρινόμενοι στην καλλιτεχνική πρόκληση ενός θερινού πρότζεκτ στους κήπους των ανακτόρων.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η φωνή της Κάρι Αντεργουντ

Από τις σταρ της κάντρι μουσικής σκηνής που έχει τεράστιο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, η 33χρονη Κάρι Αντεργουντ ανήκει στους τραγουδιστές εκείνους που έχουν απευθυνθεί και σε ευρύτερο κοινό, και μάλιστα διεθνώς. Η πρόσφατη εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Κάντρι Μουσικής στο Ιντιο της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε την κλάση της και την ηγεμονία της στο είδος.

ΠΑΡΙΣΙ

Παιχνίδια φωτός

Αυτή η εντυπωσιακή όψη του Fondation Louis Vuitton στο Παρίσι κυριαρχείται από ένα σύγχρονο και εφήμερο έργο τέχνης από τον Γάλλο καλλιτέχνη Daniel Buren. Το έργο έχει τίτλο «Παρατηρητήριο φωτός» και αποτελεί πλέον ένα επιπλέον δέλεαρ για να δει κανείς από κοντά το πρόσφατο απόκτημα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το εντυπωσιακό κτίριο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Καναδό αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και αποτελείται από 3.600 κομμάτια γυαλιού, τα οποία προσφέρονται επί σκοπώ για τολμηρές εικαστικές παρεμβάσεις, όπως αυτή του Daniel Buren.

ΝΟΡΦΟΛΚ

Η μικρή Σάρλοτ ενός έτους

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέμπριτζ έχει γοητεύσει τους Βρετανούς με τη σχέση που αναπτύσσει σταδιακά με τον φακό. Τη νέα σειρά πορτρέτων της την έβγαλε η μητέρα της Κέιτ, δούκισσα του Κέμπριτζ, στo Anmer Hall, στο χωριό Anmer, στο Νόρφολκ, στην ανατολική Αγγλία. Η νέα σειρά φωτογραφιών της Σάρλοτ, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου έτους της ζωής της, δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα από το Kensington Palace και τον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ, δηλαδή τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή