Η κλασική μουσική αγκαλιάζει τη Σύρο

Η κλασική μουσική αγκαλιάζει τη Σύρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tέσσερις συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, που αρχίζει αύριο και θα συνεχιστεί έως τις 20 Αυγούστου στο θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννου Μαργαζιώτη.

Για τη βραδιά έναρξης, το Ventus Ensemble έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με έργα των Ν. Σκαλκώτα, Ν. Μάντζαρου, Γ. Κωνσταντινίδη, Γ. Μπραμς, A. Ντβόρζακ, Τζ. Ροσίνι και Α. Πιατσόλα. Ακολουθεί, το βράδυ της Τρίτης 16 Αυγούστου, η σύμπραξη των συνόλων Ventus και Αrtis σε ένα αφιέρωμα στον Μότσαρτ, που περιλαμβάνει το Κουαρτέτο για φλάουτο και έγχορδα σε ρε μείζονα, το Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα σε φα μείζονα και το τρίο για πιάνο, κλαρινέτο & βιόλα σε μι ύφεση μείζονα. Θα ακουστεί, επίσης, το σεξτέτο για πιάνο και κουιντέτο πνευστών του Φρανσίς Πουλένκ.

Οι πιανίστες Αλέξανδρος Σαρακενίδης και Ai Motohashi, η μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Καράγιαννη, οι βιολονίστες Οzgecan Gunoz Kizilay και Olgu Kizilay, μέλη της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Κωνσταντινούπολης και του βραβευμένου κουαρτέτου εγχόρδων Borusan, ο κοντραμπασίστας Βασίλης Παπαβασιλείου, ο φλαουτίστας Οθωνας Γκόγκας και οι κλαρινετίστες Κώστας και Σπύρος Τζέκος είναι μεταξύ των μουσικών που θα συμμετάσχουν στις συναυλίες της Πέμπτης 18 (με έργα Μπετόβεν και Σούμαν) και του Σαββάτου 20 Αυγούστου (με έργα των Χάιδν, Ρεσπίτζι και Μέντελσον).

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων πραγματοποιείται στην Ερμούπολη κάθε χρόνο από το 2004 με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

​​Εισιτήρια από 8 ευρώ. Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου «Απόλλων», στο τηλ. 210-72.34.567 και στην ιστοσελίδα www.ticketservices.gr. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή